Skip to main content

Violet Sofia Official Laman Sosial

This is autopost.
 

Assalamu'alaikum and greeting to all...

Okey. Sini nak perjelaskan pasal laman-laman sosial yang ada saya join supaya korang tak keliru or pening. Buat masa ni saya cuma ada...

Facebook:


Cik Violet Sofia ~ Jemput add ye? ^_^

Fan Page:

Violet Sofia Official ~ Naaa... yang ni lagi bagus dan penting. Like je saya kat page kalau nak ikuti perkembangan saya dan karya-karya saya. Lebih bagus kawan-kawan like page ni dan berhubung dengan saya di Page je sebab... biasa personal akaun ni saya hanya guna ikut mood je. Kalau rasa ada mood nak online, saya online. Kalau tak kena mood, ataupun kadang kalau rasa serabut sangat, saya bantai deactivate je. Ade ler tu serabut atau bosan dengan memende. Saya kan pelik? Hehehe... Tapi kalau page, saya tak pernah hide. Always ada. So, kalau untuk nak senang berhubung, better like my page je. ^_^

Twitter:

Violet Sofia ~ Saya cuma ada satu ni je akaun twitter. So, kalau rasa nak jumpa saya di twitter, naaa... nilah dia. Jemput follow k? Nanti I'll follow u back. ^_^

Blog:


Hikayat Violet Sofia... ~ Satu-satunya my official blog. Jemput follow. ^_^

*Note: Blog Violet Sofia Menulis... kini dah bukan lagi blog aktif. Saya akan tutup blog tu tak lama lagi. Tak larat aih nak ade dua blog. Satu cukup sudah. Mulai sekarang, segala-galanya adalah beroperasi dan berpusat dari blog 'Hikayat Violet Sofia...' ni sahaja k?

ChurpChurp

violetsofia ~ And ade jugak mende ni. Baru lagi buat. Tak reti mana lagi nak guna. Tapi... Jemput la follow me. ^_^

So... buat masa ni saya cuma ada lima jenis akaun laman sosial tu je. Instagram ke, WeChat ke, WassUp ke, and pape je lagi, semua tu saya takde guna lagi buat masa ni. Kalau ade esok-esok, nanti saya inform semula k. 

P/S: Terima kasih sudi baca. Komawo! ^_^

Comments

  1. Wahh.. Sudah ada kemajuan.. Semoga bertambah maju lagi dan lagi...

    ReplyDelete
  2. Hye Assalammualaikum saya bw sini :)
    Kalau ada masa jemput siggah ke blog saya :D http://twinkleeestar.blogspot.com/

    Btw, let's join this awesome giveaway !

    Jom support saya sebagai blogger baru dengan join giveaway ini :)
    http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/1st-simple-giveaway-by-mrsluhan-and.html


    2 Giveaway ini menawarkan hadiah teddy bear gergasi sebagai hadiah ! Apa lagi jom rebut peluang !
    http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/single-giveaway-by-julianaramli.html
    http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html


    Terlalu banyak hadiah menarik yang ditawar sedang menanti anda ! Rugi tak join :'D
    http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/de-juin-octobre-giveaway.html
    http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/bravo-giveaway-by-ieyra-ghani.html
    http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/mini-giveaway-by-puteri-nina.html

    Terima kasih :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…