Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2014

Peniaga & Pembeli Online

Sebagai peniaga, maaf kadang-kadang terpaksa kena bersikap tegas dan selfish. Sebab pembeli ni memanglah kita anggap always right, tapi yang jenis naik lemak, suka pijak kepala dan jenis kasi betis nak peha tu ramai sangat. Naik pening kepala Sofia nak melayan dibuatnya. Siapa nak percaya atau tak beli barang online dengan Sofia, tu terserah. Sofia dah penatlah dengan sikap terlampau curiga dan ragu-ragu tu semua. Tak nafikan sekarang memang banyak scammer, peniaga online yang menipu. But please trust me, i'm not one of them. Sofia nak cari rezeki halal je. Nak hidup senang kat dunia, nak hidup senang jugak kat akhirat. Takmo tempah tiket neraka. Harga tiket syurga bukan mahal sangat pun. Beli dengan ikhlas dan jujur je.

Urusan jual-beli online ni, paling penting dan perlu, adalah kepercayaan je. Sofia punyalah buat macam-macam laman sosial personal untuk supaya senang orang kenal dan detect Sofia in case kalau takut sangat Sofia ni scammer ke apa, kan? Tapi adeeee jugak…