Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

I Am A Writer... And I Love It.

Me & Music | Dia Muhammad - In Team (With Lirik)

LENOVO NOTEBOOK terletak elok di atas riba beralas bantal jadi pengganti cooling pad. Microsoft word terpampang di skrin dengan bait-bait kata dari kumpulan manuskrip yang bertajuk ‘Excuse Me!’. Tengah mengedit Bab 3. Ingat kalau sempat, malam ni nak publish di blog. Insya-ALLAH... Hearphone di telinga baru mula nak berlagu lagi dengan Dia Muhammadby In Team. Ni bahana terdengar dari Tilawah Al-Quran kat tv tadi la ni. Terus masuk bilik, download lagu tu kat 4shared.com (klik pada link kalau nak download jugak mp3 lagu tu), lepas tu dengar berulang-ulang kali. Dan sampai sekarang pun, masa tengah taip ni pun tengah dengar lagi. Best.

Sekapur Sireh | Violet Sofia...

Saya...  jenis yang tak berapa reti nak bercakap bersembang ngan orang.  Bukan sombong, cuma kadang-kadang takut nak terlalu banyak bercakap.  Takut kalau orang tak suka kita bercakap ke...  atau kalau ada kata-kata kita menyinggung perasaan orang ke...  Y'know, selalu terjadi biasanya kita cakap benda yang kita tak nak cakap pun.  Maka...  sebab tu saya lagi suka menulis.  Menulis bagi saya ruang dan masa untuk berfikir terlebih dahulu sebelum luah keluar.  Bagi saya menulis tu adalah bahasa yang bisu.  Tak bising, tapi bersuara.  Tak dapat didengari, tapi mudah difahami.  Jadi sebab tu, saya sangat berterima kasih pada semua yang dah sudi singgah, baca dan follow blog yang tak seberapa saya ni.   Oh. Dan termasuk jugak untuk blog-blog saya yang lain. Komawo! =)