Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2015

Jangan Jadi Sebab Diri Berduka

Faham tak maksud quote Sofia dari gambar di atas? Okay. Kalau faham, take note. Kalau tak faham, baca lagi sampai faham. Hahaha.

Actually. Muhasabahkanlah dan motivasikanlah diri kita sendiri. Bukan untuk orang lain pun, untuk kebaikkan kita sendiri juga. Sebab bagi Sofia, Sofia lebih yakin yang sebenarnya kita ni sendiri yang mencipta sebab untuk senyuman gembira mahupun air mata duka kita. Bukan orang lain. So, jangan pernah pedulikan hal-hal yang tak menjadikan kita gembira bilamana ia tak membawa kebaikkan kepada diri kita. Rightio?

Okay. Tu je. Selamat malam semua! ^_~
Hey! Kalau sudi, jom add saya di Facebook atau follow saya di Instagram. Klik je gambar di bawah. ^_^


P/s: Terima kasih sudi singgah blog kita tau. Jangan lupa tinggalkan komen atau pesanan atau tanda jejak anda di ruangan komen ye? Terima kasih! Jazzakallahu khairan kasira! (moga Allah s.w.t. ganjarankan kepada kamu kebaikan sebanyak-banyaknya!) ^_^

Sorry No Update

Assalamu'alaikum. Naaa... ni muka separuh happy selepas siap reply semua wassap. Lega sikit. Settle dah sebabak. Huhu... hari ni seharian takde update langsung dari Sofia, kan? Baik fb, mahupun ig, yellek! Super busy, kelam-kabut dan penat sangat hari ni. Sungguh. Penat sangat. Pastu lapar dan teringinnyeee nak makan Char Kue Teow. Eh tetibe, kan? Hahaha. Tapi sungguh, syioknye kalo dapat. Tapi tak dapat. Maka pasrah jelah. -.-'
Btw, Selamat Pengantin Baru buat Kakakku Kak Na. Walaupun dia takde blog, fb & ig, tapi tetap nak ucap jugak. Hahaha. Esok kita #throwback k? Malam ni #tidurawal. Tak larat dah. Kehabisan tenaga dah. Selamat malam semua!
P/s: Jangan lupa 1 atau 1/2 scoop #MCP atau 2 biji #IPCT before sleep untuk esok wake up dengan happy dan bertenaga. InsyaALLAH. For more detail, sila visit dan follow Instagram: @macocollagenoriginal atau Facebook Fan Page: Maco Collagen Original.


Maco Collagen | Maco Berfungsi Sebagai Energy Booster

Assalamu'alaikum. Selamat pagi Maco lovers semua! Selamat pagi juga kepada yang bukan dan bakal Maco lover! Trust me, u will jatuh cinta tahap tergolek jatuh tangga tingkat patbelas after consume this product tau! Sebab this is produk kesihatan yang bukan takat berfungsi untuk putih gebu je, dan bukan juga sekadar membantu menghilangkan parut, jerawat dan jeragat sahaja, tapi juga berfungsi memberi tambahan tenaga untuk tubuh kita ni tau! Siyes, memang terbaik!
Percayalah! Kami berikan solusi terbaik kerana kami juga mengharapkan hasil yang TERBAIK UNTUK ANDA. INSYAALLAH... Hasil yang baik, datang dari niat yang baik, kan...? =)
HARGA PROMOSI:  Maco Collagen Peptide (MCP) RM99 *normal price RM150  Ibu Putih Collagen Tablet (IPCT) RM80 *normal price RM90  Set Combo (MCP + IPCT) RM165 *normal price RM240
P/s: Utk kesan yang terbaik dan seawal 3 hari, adalah sangat digalakkan mengambil kedua-duanya (MPC + IPCT). IPCT lebih bertindak utk menghilangkan jerawat dan sebagai 'booster'…

Link Blog Keluarga Sahabat Blogger

Assalamu'alaikum. Hai korang! Dah join group WhatsApp 'Keluarga SB', kan? Okay now jom kita follow geng-geng group kita pulak. Wahhh... rasa seronoklah hari ni. Dah lama Sofia rasa dunia blogging Sofia suram. Member-member blogger dulu semua dah entah ke mana-mana dah. Ni bila muncul balik group sahabat blogger macam ni, terasa macam meriah semula dunia blogging ni. Huhuhu... Lai! Lai! Jom kita follow member-member kita ni:

Violet Sofia - violetsofia.blogspot.com

Syamimi Rosnee - syamimirosnee.blogspot.com

Am - izuman18.blogspot.com

cik za jejaricomel - akujejaricomel.blogspot.com

Mizzseven.blogspot.com - mizzseven.blogspot.com

Akma Che Oms - zaraaqeela.blogspot.com | sweetsimplesmart.blogspot.com

Atan - www.amanz.my

Amirah Hawa - amirahawa.blogspot.com

Naaim Em - kembali.blogspot.com

!m@ s@£suz@im@ - putrimalupage.blogspot.com

Amnnsha Nsr - adramycien.blogspot.com


Scha Aryana - anna-lifeiscun.blogspot.com



YattAkasah - cahayapetunjukku91.blogspot.com


P/s 1: Entry ni akan diupdate dari …

Kenapa Benci Melihat Saya Gembira?

Adakah senyuman saya suatu perkara yang menyakitkan hati?

Adakah melihat kebahagiaan dan kegembiraan saya membuatkan anda rasa menyampah?

Kenapa...? Kenapa sakit hati tengok saya gembira? Kenapa benci kegembiraan saya...? Kenapa...???

Kenapa layan saya macam ni...???  (T_T)

Saya bukan tunggul kayu! Saya manusia yang punya hati dan perasaan! Saya juga berhak untuk gembira! Tolonglahhh..... (T_T)

Masalah betul kalau ada orang yang asyik suka berhasad dengki dan berburuk sangka nih! Hati dia sendiri yang busuk, nak menyusahkan hidup orang pulak.

Apesal dia ni ek? Kalau saya rapat atau baik dengan sesiapa, ada je akalannya nak jauhkan saya dari orang tu. Macam nak suruh semua orang bencikan saya je. Tapi apesal? Saya rasa saya tak pernah buat jahat kat dia. Tapi apesal macam benci sangat tengok orang baik kat saya? Salah ke untuk segala apa yang saya dah lalui, untuk segala lelah saya dengan hidup, saya nak deserve yang diri saya berhak untuk happy? Untuk ada kawan. Untuk mengadu. Untuk…

Maco Collagen | All About Maco

Kalau korang nak tahu lebih detail tentang Maco, klik je mana-mana link di bawah yang korang rasa berkenan nak baca. Jangan risau, nanti pada setiap entry, akan ada link untuk back semula ke list entry Maco ni. Just keep calm and enjoy your reading! Selamat berkenalan dengan Maco ye semua! =)
Pengenalan Soalan LazimApa Beza MCP & IPCT?Koleksi Gambar Testimoni & Feedback Customer
Testimoni Violet Sofia:
Day 0Day 11Day 48Makan Kuah Kacang Tak Tumbuh Jerawat
Testimoni Customer:
Hilangkan Kesan Hitam Di LeherMaco Memudarkan Jeragat Kulit Lembap & Cerah SekataMerawat Tumit Pecah Maco Berfungsi Sebagai Energy Booster
Kalau nak tahu lebih detail tentang Maco Collagen ni, boleh je WhatsApp Sofia terus untuk bertanya. Atau boleh jugak follow Instagram @macocollagenoriginal untuk dapatkan keterangan beserta pelbagai testimoni dan feedback dari pengguna Maco kami. Klik je gambar di bawah. ^_^

Atau jika di Facebook, boleh juga follow Page Facebook Maco Collagen Original. Klik je gamb…

Maco Collagen | Merawat Tumit Pecah

Lagi positive feedback dari customer Sofia. Tengok tu, tumit kaki dia yang pecah-pecah now dah okay. Dah cantik-licin-mulus dah. Hehehe... Sofia tumpang happy untuk dia. Dia happy, Sofia lagilah puas hati! Sebab kepuasan pelanggan itu keutamaan Sofia. Suatu anugerah yang besar tau bagi Sofia bila pelanggan puas hati dengan produk yang Sofia jual. Dan suatu kepuasan yang amat-amatlah memuaskan bagi Sofia bila jual Maco, dapat feedback yang macam ni. Terima Kak Wan Mariam sebab sudi bagi feedback dan sudi keep in touch serta repeat order dengan Sofia. Terima kasih sangat-sangat sebab sudi beli Maco dari Sofia. Terima kasih kerana percayakan Sofia. Sofia benar-benar hargai tu. =)

So korang... tak nak try Maco jugak ke? Cubalah... confirm takkan nyesal. Maco ni best sangat tau. Bukan takat rasanya sahaja yang sedap, tapi kesannya juga sangatlah memuaskan. Tak caya? Try la!

HARGA PROMOSI:  Maco Collagen Peptide (MCP) RM99 *normal price RM150  Ibu Putih Collagen Tablet (IPCT) RM80 *normal pri…