Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2015

Belajar Membaca Al-Quran Dengan Mushaf Almumayyaz & Alwassim

Assalamu'alaikum. Ehem2! He3...

Bismillahirrahmanirrahim...

Setiap pengakhiran, setiap kejadian, setiap walau apa-apa pun perkara, semuanya terjadi dengan permulaan. Tanpa permulaan, kita takkan pernah sampai atau mencapai apa-apa pun. Tidak akan ke puncak gunung. Tidak akan ke mahligai gading. Tidak akan walau mendaki tangga pun. Kerana apa? Kerana kita tak pernah melakukan permulaan. Tak pernah cuba untuk menapak walau tangga pertama pun, macam mana nak sampai ke tangga ke seratus? Tentu tak sampai, kan?

Jadi macam mana caranya untuk mencapai semua tu?

Caranya, perlu lakukan permulaan.

Dulu masa sekolah... Kita mula dengan belajar ABC, baru lepastu lama-lama kita pandai baca sebaris ayat, kan? Lepastu mula pandai baca karangan. Lepastu mula reti baca novel cinta. Dari 20 muka surat, sampailah 20,000 muka surat pun sanggup baca. Kan? Siap boleh main balas surat cinta dengan budak lelaki meja belakang lagi tu. Hahaha! *punyalah pandai membaca pandai menulisnya dia.*

So... gitu …

Maco Collagen | Testimoni

Assalamu'alaikum. Hari ni kita baca testimoni je ye? Hehehe... Okay, ini semua adalah di antara testimoni-testimoni dari para pelanggan dan pengguna Maco yang dah pernah kami terima.

























'Sarapan' Di Awal Pagi

Selamat pagi, sekalian manusia!
Sejak dah jadi 'ibu' tak bertauliah ni, sekarang awal2 pagi dah kena 'breakfast' dengan benda2 macam ni dah. Budak kecik dah tido. Masa nilah masanya nak ngadap benda2 mcm ni. Orang ganu kata, "cari pitih siya samah lu!". Maksudnya mencari rezeki la tu.
Masa yang tak pernah cukup, sekarang dah rasa makin2 tak cukup! ALLAH uji dengan kesempitan masa dan wang pulak sekarang. Tapi syukur ALLAH bagi nikmat sihat walafiat bersama hati yang mampu tauhid. Bukan mudah untuk sampai ke tahap ni. Bukan mudah nak bina hati sendiri jadi macam ni. Banyak dah menangis dan kufur dengan nikmat ALLAH. Sampai pernah bersangka buruk pada ALLAH. Tapi sungguh ALLAH tu Maha Berkuasa, Maha Pengasih. Dialah yang Benar, Dialah yang memang memegang hati kita. Bila ALLAH kata 'Kun Faya Kun', maka jadilah. Dan bila ALLAH dah kata hati ni memang terbuka untukNYA, maka beginilah adanya Sofia.
Takpe, ALLAH bagi ujian macam ni sebab kita memang mampu.…

Maco Collagen | Day 17: Makan Kuah Kacang Pun Tak Tumbuh Jerawat Dah

Korang! Korang! Korang.... Ada tak siapa-siapa kat sini yang bila makan satay dengan kuah kacang tu, esok mesti tumbuh jerawat kat muka?

Ada? Hahaha. Kita geng!

Kalau yang jenis alami masalah resdung, jerawat tu tentu lebih menyakitkan, kan? Hahaha. Okay, kita geng lagi!

Sooo... ni nak bagitau satu lagi effect terbaru yang Sofia sendiri berjaya kesan dari consume Maco ni. Sejak dah start consume Maco ni lebih 2 minggu, semalam makan satay dengan kuah kacangnya tu dengan gelojoh dan berseleranya kannn... pastu sambung pulak pagi tadi makan satay dengan kuah kacang lagi sebab kat pasar pagi tadi ada jual makanan kegemaran Sofia tu. Hahaha. Kemain bersatay pagi-pagi buta, kan? Biaq pi! Tapi... hairannya, nilah first time jadi tau. Tak tumbuh jerawat pun!

Wahhh... teruslah kita makin tambah-tambah lagi sayang kat Maco ni! Ni yang buat hati jatuh cinta bergolek-golek kat produk ni nih! Hehehe...

So korang, if nak turut rasai dan alami kesan yang sama macam yang Sofia alami ni, jomlah try …