Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2015

Maco Collagen | Soalan Lazim

Soalan Lazim Tentang Maco Collagen Peptide
Maco ni halal ke?
Yes, Maco dijamin halal.

Maco ni selamat ke?
Yes, Maco ni selamat dan diluluskan KKM.

Sape je yang boleh consume Maco?
Semua golongan boleh. Ibu mengandung, menyusu, baru habis pantang & kanak-kanak seawal 5 tahun pun BOLEH consume Maco.

Ada side effect tak kalau ambil Maco secara berterusan?
Tidak! Yang penting, kena minum air kosong banyak (at least 2litre/day).

Maco menggemukkan tak?
Tidak! Maco tak menggemukkan, tak mengandungi gula atau apa-apa bahan yang menggemukkan.

Kalau takde gula kenapa Maco manis?
Sebab kita gunakan pemanis natural untuk jadikan Maco lebih sedap. Contoh pemanis natural: Stevia.

Berapa lama boleh nampak kesan Maco?
7-14 hari, depends pada individu. Berdasarkan feedback yang kami dapat, ada yang seawal 3 hari. Minum banyak air kosong untuk cepatkan proses penyerapan & detox.

Bayar hari ni bila sampai?
Poslaju pick up order setiap hari Isnin-Jumaat pukul 1 petang, payment sebelum 1 petang a…

Maco Colagen | Day 11: Kesan-Kesan

Assalamu'alaikum. Selamat pagi. Amboih! Kemain tak menyempat-nyempat nak sarung tudung lawa-lawa sampai tuala kecik pun jadi, kan? Hahaha... nah, ni testimoni kedua pasal Maco dari Sofia selepas testimoni yang ni hari tu. Dah baca dah testimoni yang hari tu? Kalau belum, silakan gi baca yang ni dulu untuk supaya tak rasa blur dan ketinggalan. Hehehe...
Hari ni hari ke-11 Sofia consume Maco tau. Dan Sofia nak bagitau yang Sofia rasa seronok sangat-sangat consume Maco! Cayalahh... ternyata Maco ni memang betul-betul berkesan!
Kesan pertama yang paling terasa mula-mula sekali selepas consume Maco  ni adalah... bangun pagi-pagi, kulit muka dah tak berminyak. Jujur Sofia ngaku tau. Biasa tu, bangun pagi-pagi, bila tengok muka kat cermin, Allah... dah gaya macam kena lumur dengan minyak masak kat dapur tuh! Bukan takat pagi-pagi je. Tengahari ke... atau kalau lama sikit tak bilas muka ke... berminyaknye ya ampunnn... Tapi tahan dah sikit sejak guna sabun asam jawa yang beli masa ka…

Hanya Dia Yang Tahu

Sungguh. Hanya ALLAH tahu hati aku.
Sakitnya. Peritnya. Beratnya. Bebannya. Penatnya. Lelahnya. Dahaganya. Sunyinya. Kosongnya. Pedihnya. Lukanya. Dan sebenarnya untuk segala rasa yang samada temannya air mata atau ketawa, hanya ALLAH sajalah satu-satu yang peduli dan mahu peduli tentang aku.
No one care.
I have no one.
You?
No. You takde masa I nangis.
Dia?
Heh. Dialah sebab kenapa aku sakit.
He?
Dia takmo dengar cerita sedih aku. Dia takmo dengar cerita aku. Dia hanya mahu aku dengar cerita dia. Mungkin dia bukan tercipta untuk waktu dukaku. Dia hanya ada untuk kala suka saja. Waktu duka? Mungkin aku kena duduk menangis kat ceruk dapur. Ah... redha jelah.
Dan how about them?
Mereka?
Mereka lagi suka buat hal sendiri.
Pernah ke? Rasanya tak pernah lagi kala aku jatuh mereka menghulur tangan tanpa dipinta.
Arghh... aku sendiri rupanya!
Macam mana aku jadi setabah ni?
Lamanya aku menanggung. Lamanya aku memendam.
Tapi... memang sakit pun.
Tapi... mana aku letak segala sakit tu?
Bukann…

Maco Collagen | Day 0: Maco Saya Dah Sampai!

Assalamu'alaikum. Alhamdulillah.... Sampai juga set Maco ke tangan saya tengahari tadi. Penat tunggu tau. Lambat betul abam posmen ni hantar. Eeeiii... piat tinge abam posmen ni kanggg haaa... Teheee...! Okay, gurau-gurau je. Peace yo!

Dua-dua set Maco ni adalah, Maco Collagen Peptite (MCP) dan Ibu Putih Collagen Tablet (IPCT). Tengok botol comel je, kan? Cute miut je. Nampak gaya macam sedap isi kandungannya. Huhuhu. Tak sabar nak mencuba.

Malam nanti Sofia nak start consume Maco ni.

Jap gi nak tepek la muka sebelum consume Maco kat ig. Mean, muka yang hari ni la. Esok-esok, seminggu dua, boleh la refer balik gambar yang hari ni untuk tengok ada keberkesanannya ke tak Maco ni, kan?

Sebenarnya kannn... masa sebelum nak beli MCP & IPCT ni hari tu, Sofia dah siap-siap pasang azam dalam diri dah. Sofia nak try sendiri dulu MACO ni. Dan kalau sungguh berkesan macam yang diheboh-hebohkan tu, Sofia nak jual produk ni nanti. Sebab Sofia tau produk ni masih baru lagi di pasaran. R…

Random | Mana Cinta Saya?

Cinta tu... apa?

Orang kata... dari mata turun ke hati. Jadi, maknanya mata dan hati itu punyai connection yang sangat kuat, kan?

Hmn...

Cinta itu letaknya di hati.

Cinta itu tak boleh dilihat. Hanya boleh dirasa. Dan tentunya hanya dengan hati.

Tapi...

Cinta tak boleh dilihat?

Oh, tidak. Tak benar.

Saya tak rasa begitu.

Saya rasa... cinta tu sebenarnya boleh dilihat.

Ye ke?

Iye.

Cinta itu di hati. Manakala hati dan mata, punyai connection yang sangat kuat. Jadi...

Cinta tu sebenarnya boleh nampak di mata la. Kan?

Dan kata orang... mulut bisa menipu, tapi mata takkan mampu menipu.

Mata itu...

...saya...

...mana sinar cinta di mata itu?

Sayakah yang tak melihatnya?

Atau mata itu memang selama ni tak pernah menipu?

Mana cinta untuk saya?

Lama Betul Tak Blogging Macam Dulu-dulu

Assalamu'alaikum.
Haish... sibuk semendang Sofia sekarang yerk? Hahaha. Bab-bab sibuk, malas nak citer dah hari ni. Takmo ingat. Takmo pikir.

Yang nak ingat, yang nak pikir sekarang, mak aiii... baru hari nilah pun terasa bapokkk rindunyer nak blogging macam dulu-dulu. Dulu.... kemain kan, blogging siap ping entry bagai. Bapok rajinnye menulis blog dulu. Dulu la... Sekarang? Perh! Bapokkkk pemalaihnye aih! Hahaha. Update entry pun semata-mata pasal baju je. Tu pun taktau la ade orang baca ke tak entry yang membosankan gitu. Ah, lantak la. Tu kira salah satu cara Sofia mempromosikan produk Sofia. Orang kata untung sabut, timbul. Untung batu, tenggelam. Kut ada rezeki tunggu kat cabang blogging, yaaa... untung guwe! Hehehe.

Tapi hari ni.... Taktau camner la boleh terajin pulak Cik Pia korang ni berblogging. Tadi gi blog +sheda ucu, dapat tau pasal citer Asam Pedas Untuk Dia tu dah bersiaran kat TV3 eh? Siyesly, Sofia taktau langsung. Dan lepas terbaca kat blog Sheda, nilah pun baru t…