Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

Ladiva Dress / Jubah Risha

LADIVA DRESS / JUBAH RISHA














Material:-
Top: Thick Satin + Sequin (di pergelangan tangan) Bottom: Chiffon with lining
Size: Free Size (Fit S to L) *sila rujuk ukuran di bawah
Ukuran:- Bahu: 15.5" Dada: 38" Pinggang: 34" Panjang lengan: 22.5" Labuh jubah : 56.5"
Ciri-ciri kelebihan Ladiva Dress / Jubah Risha:-
● Tali pinggang boleh tanggal & tak melekat (adjustable).
● Ada butang boleh buka di bahagian dada (breastfeeding friendly).
● Ada zip di pergelangan tangan (wudhuk friendly).
● Dihiasi jahitan sequin yang cantik di bahagian lengan.

Berkenan? Nak order? Atau hanya nak tahu harga? Atau nak tanya apa-apa tentang Ladiva Dress atau ada juga yang memanggilnya Jubah Risha ni?
Pm je Sofia kat fb: Violet Sofia Collection
Atau nak lagi cepat dapat respond, lagi bagus WhatsApp Sofia terus kat nombor ni: 019-999-9597 *amboih! kemain banyak sembilan kan? hahaha.*
Atau untuk lihat lebih banyak lagi koleksi pakaian yang lawa-lawa dari Violet Sofia Collection, sila kl…

Maaf. Termembebel.

Mungkin orang tengok hidup insan yang bernama Sofia ni nampak mudah, tenang, macam takde masalah, macam takde kerisauan. Dan saya bukan nak merungut dengan apa yang saya lalui. Tapi percayalah, sebaik apapun hidup seseorang tu di mata awak, percayalah, hidup dia tak semudah apa yang awak fikirkan. Kalau awak rasa susah hidup sebab makan nasi lauk ikan kering je hari-hari sedangkan orang lain makan nasi lauk tomyam siap dengan sayur kailan ikan masin, tapi terfikir tak yang dia mungkin ada hidangan lauk enak di hadapannya tapi nak telan sebiji nasi tu payahnya peritnya rasa macam menelan durian sebiji dengan kulit-kulitnya yang berduri tu. So, tak sedar ke? Tak nampak ke? Yang ujian ALLAH tu ALLAH berikan dah cukup adil pada semua makluknya.

Islam tu dieertikan dengan YAKIN dan PERCAYA pada ALLAH. Tak perlu bagitau orang merata bertapa susahnya hidup kita. Bukannya taktau manusia ni bukannya ada khudrat hebat pun boleh tolong ubah nasib hidup kita. Kalau boleh berubah sekelip mata pun…

Peniaga & Pembeli Online

Sebagai peniaga, maaf kadang-kadang terpaksa kena bersikap tegas dan selfish. Sebab pembeli ni memanglah kita anggap always right, tapi yang jenis naik lemak, suka pijak kepala dan jenis kasi betis nak peha tu ramai sangat. Naik pening kepala Sofia nak melayan dibuatnya. Siapa nak percaya atau tak beli barang online dengan Sofia, tu terserah. Sofia dah penatlah dengan sikap terlampau curiga dan ragu-ragu tu semua. Tak nafikan sekarang memang banyak scammer, peniaga online yang menipu. But please trust me, i'm not one of them. Sofia nak cari rezeki halal je. Nak hidup senang kat dunia, nak hidup senang jugak kat akhirat. Takmo tempah tiket neraka. Harga tiket syurga bukan mahal sangat pun. Beli dengan ikhlas dan jujur je.

Urusan jual-beli online ni, paling penting dan perlu, adalah kepercayaan je. Sofia punyalah buat macam-macam laman sosial personal untuk supaya senang orang kenal dan detect Sofia in case kalau takut sangat Sofia ni scammer ke apa, kan? Tapi adeeee jugak…

Violet Sofia Masih Menulis

Assalamu'alaikum. Hehehe.... Okay, ni personal entry. Saya tahu, saya sedar, dan saya nampak. Ada kawan-kawan, para pengunjung blog dan para pembaca yang gemar baca karya penulisan saya sebelum-sebelum ni semua dah seakan 'risau' bila tengok saya makin sibuk dengan bisnes online sekarang. Dengan bisnes jual baju la... Jual jam tawaf MEM la... Promot P.A. System la... Mesti korang ingat bila Sofia dah sibuk buat bisnes, Sofia mesti dah tak hiraukan penulisan dah, kan? Mesti ingat harapan korang nak baca dan baca lagi karya penulisan Sofia akan berkecai macam gitu je kan? Mesti korang ingat Excuse Me, Senorita! a.k.a Excuse Me!, Scandal, Kalau Memang Jodoh, and everything else tu dah terabai dan terbengkalai macam tu saja kan?

No! No! Noooo....!

Jangan fikir macam tu okay? Sofia tak pernah lupakan penulisan. Event sibuk macam mana pun, bila ada idea, Sofia tetap menulis. Tengah malam, tengah malam. Kul 2-3 pagi pun ceq bantai tahan mata untuk menulis.

Contohnya, tengok b…

Heart Broken | Random 1#

Bunyi suara rengekkan dan tangisan bayi dari bilik sebelah untuk ke sekian kalinya mengejutkan dia dari tidurnya lagi. Dia merengus perlahan. Dipusingkan tubuhnya ke kiri pula. Cuba pejamkan mata semula. Namun mungkin kerana dah terlalu kerap terjaga, lenanya tak mahu lagi berkunjung. Dia mengeluh. Bosan dan tertekan sungguh dengan semua ni!

Akhirnya dia bangun dari baringnya di tilam dan terus ke tingkap. Langsir yang menutupi tingkap diselak dan dipintalkan ke tepi. Selak tutup cermin tingkap nangkuh itu dibuka. Dia menarik nafas cuba menghirup udara pagi dari celah-celah cermin nangkuh yang terbuka. Namun pagi yang dah menginjak ke tengahari itu tak membawa sedikitpun udara segar. Ah! Suasana alam juga tak membantu menenangkan aku!

Kerusi di depan meja tulis di tepi tingkap ditarik dan dia melabuhkan duduk. Laptop yang dah sedia ada di atas meja di depan hanya dipandang dingin. Tak rasa lagi nak mula buat kerja. Mood masih belum datang. Dan tambahan hati pula tengah galau sungguh…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…

Khidmat Sewa P.A. System Area Kemaman

Assalamu'alaikum. Kepada semua warga Kemaman, Terengganu dan mereka-mereka yang tinggal berdekatan dengan area Kemaman!



Sekarang ni kan, kalau pergi apa-apa majlis, kalau takde ditemani atau diiringi muzik, rasa macam 'mengantuk' je majlis tu, kan? Rasa macam... bosan pun ada, ye dak? Dan kalau ada iringan-iringan muzik sikittt... terasa la segar jugak sikit biji mata masa kat majlis tu, kan? Nak-nak kalau pergi kenduri kahwin. Zaman sekarang mana ada orang rajin dah nak main kompang-kompang segala bagai tuh. Kalau ada pun, upah sewanya sama mahal je macam sewa P.A. System. Silap-silap lagi mahal kut! Dahlah main kompang pun bukan semua lagu nak bantai kompang, kan? Tapi kalau guna khidmat P.A. System, senang. Nak lagu apa? Semua ada. Macam-macam muzik boleh dengar. Nak muzik kompang? Nak lagu Pengantin baru? Even untuk majlis kesyukuran pun... kalau ada iringan muzik-muzik nasyid and zikir ke apa... rasa meriahlah jugak majlis tu kan?






Jadi, semua warga Kemaman dan merek…

Samsung Galaxy Note 4 Hebat Sangat!

Sebab rasa terlalu menarik dan tertarik, jadi saya tak boleh halang diri dari mengkongsikan entry ni. Hehehe... kagum giler baca fuction Note 4 yang baru ni.



Bertempat di Tempodrom Berlin, Samsung mengumumkan model terbaru di dalam siri Galaxy yang mempopularkan istilah phablet iaitu Galaxy Note 4. S-Pen, fungsi yang membuatkan Galaxy Note sangat istimewa dan unik berbanding telefon pintar lain, kini telah dipertingkatkan lagi fungsinya.

Peningkatan dari aspek perkakasan pastinya menjadi bualan ramai. Galaxy note 4 mengekalkan skrin bersaiz 5.7 inci seperti Galaxy Note 3, tetapi menggunakan resolusi lebih tinggi iaitu Quad HD 2560×1440 dengan paparan Super AMOLED seperti Galaxy Tab S. Dengan itu, paparan multi-window juga diperbaharui dengan fungsi lebih mudah untuk memaparkan lebih dari 1 aplikasi sekaligus dalam pelbagai saiz tingkap.

Satu aspek yang pasti menjadi tumpuan ramai ialah kamera. Galaxy Note 4 dilengkapkan dengan kamera belakang 16mp yang disertakan penstabil imej opt…