Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2014

Pelbagai Novel Untuk Dijual

Assalamu'alaikum. Hai! Kepada peminat-peminat novel semua, ada berita baik lagi dari blog Sofia ni untuk korang. Hehehe... ^_~
Saya ada novel untuk dijual ni. Novel lama tapi masih baru dan masih berbalut. I mean, semua buku-buku ni masih dalam balutan dan tak pernah berusik la. Dan antara novel-novel yang saya nak jual adalah...


Ombak Rindu - Fauziah Ashari RM19.90 (S/M) RM22.90 (S/S) Juara Carta Cinta - Lynn Dayana RM19.90 (S/M) RM22.90 (S/S) Sepi Tanpa Cinta - Damya Hanna RM18 (S/M) RM21 (S/S) Ingat Janji Kita - Murni Aqila RM21 (S/M) RM24 (S/S) My Love Playgirl - Siti Nur Dhuha RM25.90 (S/M) RM28.90 (S/S)


Akhirnya Aku Kahwin! - Herna Diana RM19.90 (S/M) RM22.90 (S/S) Andai Itu Takdirnya - Siti Rosmizah RM19.90 (S/M) RM22.90 (S/S)


Tak Mungkin Dia - Rania Firdaus RM21 (S/M) RM24 (S/S)
Aku Pilih Dia - Hezzy Azra RM22 (S/M) RM25 (S/S)



Jauh Kau Pergi - Dhiya Zafira RM19.90 (S/M) RM22.90 (S/S) Rindu Untuk Dia - Dhiya Zafira RM19.90 (S/M) RM22.90 (S/S) Kudamba Bahagia - Dhiya Zafira…

Bercinta, Bercinta Jugak...

Yelah... Bercinta, bercinta jugak. Tapi bercita-cita tak boleh tolak tepi. Ingat tu dik Sofia oi! Kan nak buka langkah besar ni... Perngorbanan pun kena makin besar jugak. Jangan si 'dia' je yang banyak berusaha, Sofia pun kena banyak berusaha jugak la. Dan ingattt...! Sabar tu kunci orang berjaya. Sabar tu juga kunci penting kecantikan okey! ^_^


P/s: Pepagi gini kena motivasikan diri sikit. Tengok diri sendiri macam tak berapa nak semangat je hari ni. So kena push sikit semangat tu!

Jom add saya di facebook! ^_^
Klik sini - Sofia Razali

Boleh juga follow saya di instagram! ^_^
Klik sini - SOFIARAZALI

Oh. Kalau suka saya, dijemput juga berikan sokongan anda kepada saya dengan menge'like' satu-satunya official Facebook fan page saya! ^_^
Klik sini - Violet Sofia Official

Terima kasih! Komawo! Jazzakalluhu khairan kasira! ^_~

Pandangan Orang Atau Pandangan ALLAH?

Seriously, cara mereka berfikir dan saya berfikir, sangat berbeza! Saya jenis yang memang straight. Fokus bila dah tetapkan satu-satu target. Kena sepak, kena terajang, kena humban ke mana pun, bila saya dah tetapkan satu-satu target, saya takkan ubah, saya takkan berpaling.
Betul... saya adakalanya payah dan tak reti dalam nak membuat satu-satu keputusan. Sebab tu bukan mudah-mudah untuk saya membuat keputusan, dan bukan mudah-mudah juga untuk saya mengubah pendirian. Bagi saya, apa-apa pun perkara yang saya nak buat, harus ikut apa yang ALLAH suruh dulu. Dan kalau berkemampuan, baru la ya kalau nak turutkan adat pun. Sebab saya selalu pesan pada diri, Islam tu addin. Addin tu maksudnya cara hidup. Jadi macam mana saya mengamalkan cara hidup saya, maka apa yang saya amalkan itulah nilai keIslaman saya.

Walaupun sahih saya dilahirkan dalam keluarga Islam, tapi bukan pelik kalau saya kata banyak lagi tentang Islam yang saya tak tahu arif. Tapi takat ni, apa yang saya dah tahu tu, pa…