Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2014

Ladiva Dress / Jubah Risha

LADIVA DRESS / JUBAH RISHA














Material:-
Top: Thick Satin + Sequin (di pergelangan tangan) Bottom: Chiffon with lining
Size: Free Size (Fit S to L) *sila rujuk ukuran di bawah
Ukuran:- Bahu: 15.5" Dada: 38" Pinggang: 34" Panjang lengan: 22.5" Labuh jubah : 56.5"
Ciri-ciri kelebihan Ladiva Dress / Jubah Risha:-
● Tali pinggang boleh tanggal & tak melekat (adjustable).
● Ada butang boleh buka di bahagian dada (breastfeeding friendly).
● Ada zip di pergelangan tangan (wudhuk friendly).
● Dihiasi jahitan sequin yang cantik di bahagian lengan.

Berkenan? Nak order? Atau hanya nak tahu harga? Atau nak tanya apa-apa tentang Ladiva Dress atau ada juga yang memanggilnya Jubah Risha ni?
Pm je Sofia kat fb: Violet Sofia Collection
Atau nak lagi cepat dapat respond, lagi bagus WhatsApp Sofia terus kat nombor ni: 019-999-9597 *amboih! kemain banyak sembilan kan? hahaha.*
Atau untuk lihat lebih banyak lagi koleksi pakaian yang lawa-lawa dari Violet Sofia Collection, sila kl…

Maaf. Termembebel.

Mungkin orang tengok hidup insan yang bernama Sofia ni nampak mudah, tenang, macam takde masalah, macam takde kerisauan. Dan saya bukan nak merungut dengan apa yang saya lalui. Tapi percayalah, sebaik apapun hidup seseorang tu di mata awak, percayalah, hidup dia tak semudah apa yang awak fikirkan. Kalau awak rasa susah hidup sebab makan nasi lauk ikan kering je hari-hari sedangkan orang lain makan nasi lauk tomyam siap dengan sayur kailan ikan masin, tapi terfikir tak yang dia mungkin ada hidangan lauk enak di hadapannya tapi nak telan sebiji nasi tu payahnya peritnya rasa macam menelan durian sebiji dengan kulit-kulitnya yang berduri tu. So, tak sedar ke? Tak nampak ke? Yang ujian ALLAH tu ALLAH berikan dah cukup adil pada semua makluknya.

Islam tu dieertikan dengan YAKIN dan PERCAYA pada ALLAH. Tak perlu bagitau orang merata bertapa susahnya hidup kita. Bukannya taktau manusia ni bukannya ada khudrat hebat pun boleh tolong ubah nasib hidup kita. Kalau boleh berubah sekelip mata pun…