Skip to main content

Drop Your Link



Assalamu'alaikum and greetings to all... Hai! Salam perkenalan! Awak singgah blog saya yeee...? Hehehe... Baca entry kat sini eh? Ke melawat jenguk-jenguk saja? Atau... datang sini sebab nak baca karya saya je semata-mata? Tapi... ah, tak kisahlah awak buat apa pun kat sini. Janji awak bahagia sudah.
Apa yang penting, terima kasih sebab sudi singgah blog kudus saya ni keh? Dan yang paling penting, terima bebanyak terima kasih sebab sudi follow blog saya ni. Dan untuk itu, boleh tak saya nak mintak tolong tinggalkan jejak awak supaya nanti saya boleh menjejaki awak semula? Tu pun kalau sudi la... kan? *ceh! ayattt... skema nak pengsan!*

Okay. Since awak dah follow blog kita, nanti jangan lupa tinggalkan link blog awak pada comment di bawah entry ni ye? Sebab everytime bila saya free dan ada mood nak jejak balik readers or visitors blog saya, saya akan merujuk pada komen-komen yang ditinggalkan di bawah entry ni. Harap maklum k. Terima kasih. ^_^


Nota kaki:
Jom add saya di Facebook! ^_^
Klik sini - Sofia Razali

Boleh juga follow saya di instagram! ^_^
Klik sini - SOFIARAZALI

Dan boleh juga follow saya di twitter! ^_^

Klik sini - Violet Sofia

Oh. Kalau suka saya, dijemput juga berikan sokongan anda kepada saya dengan menge'like' satu-satunya official Facebook fan page saya! ^_^

Terima kasih! Komawo! Jazzakalluhu khairan kasira! ^_~

Comments

  1. Replies
    1. Thanks Dilla. Btw, Sofia dah follow Dhila balik dah. ^_^

      Delete
  2. Sudah tinggal jejak di sini . Sebenarny da lame follow blog sofia . Heheh

    ReplyDelete
  3. Krikk.. krikk... singgah sini tinggalkan tapakk kaki :)
    http://aienlieyrusli.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan..nice blog:)
    Jgn lupe follow sy gak ye...tq
    http://shazdeshoppe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Salam kenal :)
    Http://mylittlediary90.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. http://mytravelstory1987.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. salam ukhwah..
    http://hiphiphorray15.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…