09 August 2013

Let's Join Hikayat Violet Sofia Giveaway



So this is the banner untuk giveaway kali ni.

Assalamu'alaikum and greetings to all...

Okay. Straight to the titik. Actually, ni my second punya giveaway. Dulu masa kat blog Violet Sofia Menulis pernah buat sekali. And that my first. And pernah cakap jugak kata nak buat lagi giveaway masa kat blog tu, kan? Ni sape yang selalu ikuti perkembangan blog tu dulu tau la pasal tu. So... here we go. Gua datang buat giveaway lagi ni beb. Hahak! *amboi bahasa... gengster tak ingat!* Cait! -.-'

Sebenarnya dah lama dah niat nak buat giveaway ni. Ingat nak buat masa awal-awal start blog Hikayat Violet Sofia ni hari tu... kira konon as perasmian la kan...? Eceh! Tapi masa tu tengah sibuk kelam-kabut dengan macam-macam mende, so... tak dan jugak. Then hari ni la ada kesempatan sikit nak buat entry pasal ni. Tapi still boleh anggap giveaway kali ni sebagai nak merasmikan blog baru nilah jugak... k? Lagipun, since ni first giveaway untuk blog ni, ape salah la pun kan?

::: Info :::

Okey. Sebelum tu nak cerita dulu pasal giveaway ni. Giveaway kali ni, walaupun masih bawak hadiah jenis sama macam yang lepas, iaitu novel, tapi berbeza sikit. Kalau hari tu ada satu je pemenang menjadi pilihan, kali ni Sofia up nak pilih dua (2) pemenang. Yang mana kedua-duanya tu boleh pilih hadiahnya sendiri... *Ooo... gitu...* Tak. Sebenarnya bukan dua tu je. Tapi seeemuaaa yang join giveaway ni boleh pilih hadiah. Naa... best kan? Well... i just want to make u all happy jer... Anggap la ni hadiah dari saya sempena pembukaan blog baru ni. Lagipun, giveaway ni akan berlangsung dalam bulan puasa. So boleh anggap jugak ini sebagai hadiah raya, maybe? Sebab... pemenangnya akan diumumkan selepas raya since giveaway ni akan berlangsung selama sebulan. Kira korang ada cukup banyak masa la untuk nak ikhtiar kasi menang kan...? By the way, senarai hadiah ada kat bawah entry ni. Tapi sebelum tu please carefully baca entry ni dulu sampai habis.

::: Tujuan :::

Baiklah... kali ni, saya masih mengekalkan tujuan giveaway sama macam yang lepas. Nak meramaikan member blogger disamping berkongsi minat membaca novel since blog ni pun memang berkisah pasal novel dan dunia penulisan saya gak kan...

::: Cara Penyertaan :::

Always still senang macam makan kacang macam dolu-dolu je jugak...

1. Follow blog ni. *wajib
2. Buat entry khas bertajuk 'Let's Join Hikayat Violet Sofia Giveaway'. *wajib
3. Tepek banner / gambar yang kat atas tu dalam entry korang. *wajib
4. Dalam entry tu juga, sila nyatakan hadiah yang ingin dimenangi. (I mean, nyatakan tajuk & nama penulis novel yang korang ingin dihadiahkan sekiranya menjadi pemenang lor...) *wajib
5. Backlinkkan entry tu ke entry saya yang sedang korang baca ni. *wajib
6. And last... jangan lupa submit link entry penyertaan korang tu di ruang komen bawah entry ni... then siap! *wajib

Extra: Boleh join 'like' my page di Facebook kalau sudi or suka. Lagipun, apa-apa news tentang giveaway ni dan blog ni memang saya banyak inform dekat page. Klik link ni untuk pergi ke my page: Violet Sofia Official. And... korang boleh je tag-mengetag member-member untuk join giveaway kalau rajin... Tapi itu bukan syarat penting la. Boleh dibuat untuk suka-suka sendiri. And I think it so fun, aite? Macam seronok je...

::: Hadiah :::

Sila pilih salah satu dari novel yang ada di bawah ni. (Klik pada gambar untuk baca sinopsis atau lebih maklumat tentang novel)












::: Pemilihan Pemenang :::

Dua pemenang akan dipilih berdasarkan refferal tertinggi disamping mematuhi kesemua enam (6) syarat di atas. Dan kedua-dua pemenang tersebut layak menerima hadiah sepertimana yang menjadi pilihannya. Naa... suka tak?

::: Tarikh Tutup :::

Bermula:
9 Julai 2013
hingga
9 August 2013 (12AM)

So... Good luck! ^_~


P/S : Hadiah adalah baru dan masih di dalam balutan. Bukan novel terpakai ya. =)

*Update!
P/S 2: Sekali lagi diingatkan ye? Pemilihan pemenang adalah berdasar TOP REFFERAL disamping MEMATUHI ENAM (6) SYARAT yang diberikan. Hanya peserta yang menepati kedua-dua kriteria tu akan dipilih sebagai pemenang. So... pada yang rasa betul-betul nak menang, check balik your penyertaan tengok ada tak tercicir mana-mana syarat ke apa, then betulkan balik.

40 comments:

  1. http://riangriaremaja.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum sis..saya join ye..tq sis

    http://www.wadahberbicara.my/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. join ye.. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofea-giveaway.html

    ReplyDelete
  4. http://sericullen.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  5. Bismillah... join ; )
    http://akudreamgirl.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofea-giveaway.html

    ReplyDelete
  6. saya join

    http://www.iuzira.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  7. http://cintaraudhahfatiahyadz.blogspot.com/2013/07/hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  8. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum . Wani join yaa
    http://budakkecikpunyabelog.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofea-giveaway.html

    ReplyDelete
  10. http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  11. sy join
    http://ikalib.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  12. Qeela join! :)

    http://ourrandomrainbow.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofea-giveaway.html

    Adam & Hawa - Aisya Sofea :)

    ReplyDelete
  13. saya join ya .. =D


    http://violetsofia.blogspot.com/2013/07/hikayat-violet-sofias-giveaway.html


    ^^
    Kalau menang nak novel -> Ingat Janji Kita karya Murni Aqilah. =D

    ReplyDelete
  14. http://www.kisahemasputih.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    #Akhirnya aku kahwin..

    ReplyDelete
  15. hai sis, saya join, wish me luck :))
    http://xanisnuradibahx.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  16. http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    Rindu Belum Berhenti - Dhiya Zafira

    ReplyDelete
  17. Alhamdulilah. Saya join ya :)
    http://rubystorylife.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  18. saya join : http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  19. Assalam, saya berminat! tapi boleh sy tahu macam mana dgn pemilihan pemenang ya? I mean, in what term and condition how u choose the winner? randomly?

    ReplyDelete
  20. First giveaway, thanks! dah join pun..

    http://syauqah143.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    Sepi Tanpa Cinta - Damya Hanna

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum, saya nak join giveaway ni.

    http://tamanmutiara2.blogspot.com/2013/07/hikayat-violet-sofea-lets-join-hikayat.html

    kalau menang sye nak novel aku pilih dia.

    N kalau mng gak. Plizz pm me at yahoo.

    atiqah_ayuni470@yahoo.com

    Anyways, tu blog my dad. Blog taman. :-)

    ReplyDelete
  22. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  23. http://www.syuhadasalleh.my/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    kalau menang nak novel --> My Love Playgirl : Siti Nur Dhuha

    ReplyDelete
  24. join join ! :)
    http://upsidedownownworld.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    novel : Cinta Perisa Dia - Lynn Dayana

    ReplyDelete
  25. saya join :)

    http://sitinurazwanizalife.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  26. http://nonasani.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    SIAP! JOIN ! TLG BETULKAN kalau salahh ye,hrp sgt.....

    pilihan nona ::
    Ingat Janji Kita
    Murni Aqila

    done,,heeeheee

    ReplyDelete
  27. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  28. join ^^

    http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/07/let-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  29. anis joined :D

    http://dunianuranisamar.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    kalau anis menang.. anis nk novel My Love Playgirl - Siti Nur Dhuha

    ReplyDelete
  30. http://currentemotion.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    saya join. kalau saya menang saya nak novel masih setia dari aisya sofea. minat sangat dengan novel novel dia nie :) tq

    ReplyDelete
  31. http://nadzirahamkar.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  32. As salam...
    Ninie join..

    http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  33. http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  34. join:-)

    http://anewdaaay.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  35. novel genre lain ada tak?aku kureng skit cintan2 nie..

    ReplyDelete
  36. done follow
    http://www.iuzira.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete
  37. Join :) http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    Novel pilihan - Ingat Janji Kita by Murni Aqila :D

    ReplyDelete
  38. http://nadzirahamkar.blogspot.com/2013/07/lets-join-hikayat-violet-sofia-giveaway.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::: Nota Penting! :::

Segala perkongsian saya di dalam blog ini adalah hasil penulisan saya sendiri. Copy-paste atau tiru-meniru adalah DILARANG sama sekali. Jika perkara tersebut berlaku, saya sebagai empunya blog tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.