19 March 2013

Jangan Patah Semangat


Luruskan niat! Luruskan niat!
Jangan putus asa!
Semua orang bermula dari 'zero' what? So takde istilah bagus atau hebat untuk orang yang baru nak bermula.
Jangan putus asa!
Kawal emosi!
Jaga hati!
Jangan peduli orang bila tak nampak pun perlunya untuk dipedulikan.
Jaga pendirian, jangan pernah berubah!
Pastikan hidup bertambah ke arah kebaikkan!
Berusaha!
Jangan putus asa!
Apa yang dirancang, walaupun tak terjadi hari ni, mesti ada kebaikkannya di kemudian hari nanti. ALLAH tahu apa yang terbaik untuk kita!
Dan apa yang terjadi hari ni, walaupun tak seperti yang diharapkan, kena yakin itu pengalaman hidup yang tak boleh miss. Sebab kalau terlepas pandang, esok kemudian hari bila berhadapan lagi dengan masalah yang sama, confirm tak reti nak hadapi.
Biarlah mereka dah jadi macam mana pun, kita-kita, dia-dia. Sebab ALLAH lagi tahu apa yang lebih bagus untuk kita jadi!
Ayuh Sofia...
Tak boleh! Tak boleh!
Jangan patah semangat!

#Mood: Membakar semangat diri. -.-'

6 comments:

  1. betul! kita tak boleh putus asa. dah follow your blog, pls follow back

    www.sunshinekelly.com

    ReplyDelete
  2. motivasi ummat Islam

    "Ummat Islam harus cemerlang hari ini mesti lebih baik dari semalam.."

    salam ukhuwah dari waalid

    http://permataperjuangan.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Betul tu. Jgn mudah putus asa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, Izreen pun kena selalu kuat semangat dan jangan mudah putus asa. Kita sama2 bertabah teruskan hidup ye? ^_^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::: Nota Penting! :::

Segala perkongsian saya di dalam blog ini adalah hasil penulisan saya sendiri. Copy-paste atau tiru-meniru adalah DILARANG sama sekali. Jika perkara tersebut berlaku, saya sebagai empunya blog tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.