Skip to main content

Stuck Writing | Bloglist Aswan Azmy


Tengah menaip manuskrip untuk 'Scandal' sebenarnya tadi. Baru lepas siap satu bab, tetiba terjadi something and terus spoil mood. Tipulah kalau kata tak rasa pape... of cos la sedih jugak bila penulisan kita kena kutuk, kan? But... yeah, it's okay. I take it as teguran yang membina. Takpe. Pedulikan hape orang nak cakap pun... yang penting, kita jangan down dan sentiasa pastikan diri sentiasa maju dan bertambah ke arah yang lebih, kan? kan? kan? 


Tapi... kuat tak kuat semangat pun, tangan memang dah takde mood dah nak ketuk keyboard. Baru ingat nak tulis banyak sikit malam ni. Tapi baru siap satu bab, dah stuck dah. Kacau laaa... Serabut! Ingat nak fokus pada 'Scandal' je dulu memandangkan sekarang ni tengah ade mood. Tapi sekali kena kacau dengan 'Excuse Me!' kena kutuk, terus kusut berselirat wayar dalam kepala. Terasa macam nak cepat-cepat je baiki 'Excuse Me!', tapi... kan tengah duk menaip 'Scandal'? Dan... kalau nak paksa-paksa perah otak pun tak guna jugak dah. Mood dah terbang habis dah... 

Ah, dahlah... Sorry la tak dapat update 'Scandal' malam ni. Kita nak gi merajuk ah! 

Kita cedey... :-( 
Serabut... >_<  
Frust! -.-' 


Ni... tadi, kebetulan ternampak dari blog Kak Mia Liana masa tengah duk belek-belek blog list kat dashboard tadi. Ade segmen untuk dijoin. Dah lama saya tak join memende cenggini, kan? Masa blog lama dulu je ade la jugak join. Dengan blog baru ni memang tak pernah lagi. Lagipun, tengok dia punya cara penyertaan pun senang dan mudah je. Tak banyak syarat. So, why not kalau join pun. Saja suka-suka. Takpelah... kita try je. Kut ade rezeki, mana tahu kut bisa tercalon ke... kan? Bolehlah meluaskan empayar dan sekaligus meningkatkan traffic blog kudus nih. Ngeee... Tapi, paling penting dapat meluaskan ukhuwah. Dah kenal lagi seorang blogger dah. Hai tuan segmen Bloglist Aswan Azmy! 

Dengar citer orang ganu kiter gok? Guane citer orang ganu kiter? Hahaha.

Pada sesiapa yang berminat nak join segmen Bloglist Aswan Azmy, boleh klik pada banner (gambar) di atas atau klik je link ni: Bloglist Aswan Azmy.

So, guyz... Happy blogging! ^_^

Comments

  1. tq support segmen Wan..orang ganu bereh2 je.. :)

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan..
    http://eiraaikawa.blogspot.com/2013/09/segmen-bloglist-aswan-azmy.html

    ReplyDelete
  3. bagi saya cita tu best lah akak... try upload new bab nak tngok mcm mna? hihi.... berusaha lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi2... pandai nak pancing orang yerk? haha... sabar na, akak tengah edit bab 10 lagi ni... =)

      Delete
  4. salam...ayu dtg dr segmen yg sama... ada masa nanti singgah la ke blog ayu ye..tq

    http://www.ayuinsyirah.my/2013/09/segmen-bloglist-aswan-azmy.html

    ReplyDelete
  5. mun singgah sini..salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  6. singgah sini dari segmen sama :) #171

    http://csmaryam.blogspot.com/2013/09/segmen-bloglist-aswan-azmy.html

    ReplyDelete
  7. n sape yg kutuk2 ni? cko leklok xbule ka? nk kena cepuk ni!!! tgk bab 10? rasa okay je.... cpt1.. hehhehehe

    ReplyDelete
  8. Salam V.Sofia, pcl singgah BW segmen

    http://www.nazlee.com/2013/09/support-blogger-lelaki.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…