Skip to main content

Masa Untuk Give UpKalau dulu... Selagi boleh baiki, aku akan baiki. Selagi boleh bentuk, boleh ubah, aku akan bentuk, aku akan ubah. Selagi boleh nasihat, aku akan nasihat. Asal selagi peluang tu masih nampak di mata aku, aku akan usaha buat segalanya jadi baik dan terbaik.

Tapi sekarang... Aku dah tak boleh jadi sekuat tu dah. Rasa tak mampu dah nak jadi sehebat yang dulu diri rasa wajib kena jadi. Sekarang betul-betul rasa dah give up. Orang yang berputus asa memang takkan berjaya. Dan sebab aku dah tak nak kejar kejayaan tu la aku sanggup putus asa. Bila mereka dah tinggalkan luka yang maha dalam dan sakit tu dalam hati aku, seriously, aku betul-betul rasa tak boleh nak bangkit dah untuk mereka.

Bukan membenci. Cuma aku terlalu terluka. Aku cuba biarkan masa menyembuhkan segala, merubah segala, menjadikan aku lebih baik, lebih pulih, tapi... tak. Tak ada yang jadi makin baik. Luka tu masih terasa sakitnya hingga ke hari ni. Masih buat aku menangis hingga ke hari ni. Masih buat aku trauma kerananya hingga hari ni.

Sorry. Aku memang bukan orang yang kuat. Aku dah tak mampu. Aku nak give up. Biarlah... Biarlah apa nak jadi dah pun. Tak nak care dah pasal korang. Mungkin dah sampai masanya untuk aku mula pentingkan diri sendiri pulak. Maaf.


Facebook fan page - Violet Sofia Official
Twitter - Violet Sofia
 

Comments

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…