Skip to main content

Kalau Memang Jodoh | Cerpen Jadi Mini Novel


Assalamu'alaikum and greeting to all...

Hye! Ada pengumuman, dan ini penting. Penting bagi semua peminat dan pembaca setia KALAU MEMANG JODOH.

Kalau sebelum ni cerita tu adalah dalam kategori cerpen, now nak umumkan yang saya secara tak sengaja telah ubah kategori tu jadi mini novel. Hahak! Mahu tak kena ubah. Cerita tu dah jadi panjang dan meleret-leret dah kut.... see? Saya memang tak reti tulis cerpen kan? Betul la... memang kena berguru la saya ni. Haishh...

Bila melihat di Ms. Word pagenya dah jadi macam ni:


Hehehe... So makanya, kita kena panggil dia novel dah, kan?

Cadangnya nak bukukan cerita ni jadi mini novel dan cuba terbit sendiri. Kalau dengan status mini novel, so tempoh penggarapannya takdelah lama sangat, kan? Taktau lagi la tu jadi tak. Lagipun sekarang dah nak start sibuk balik dah. Kalau tak jadi, saya mungkin habiskan publish di blog je. Tapi kalau jadi, maka jadilah. Hahaha. Tapi ada yang nak beli ke?

Takpe, kita buat research elok-elok... lepas tu try dulu eh? Tu pun kalau larat dengan modal la... Print sekarang mahal ooo...

P/s: Hujan dah lebat balik. Subuh dah sudah. Ma dengan abah dah pergi pasar cari barang untuk niaga. Aci dak kalo nak tidur? Tolonglah jangan budak dua orang tu buat bising. Aku tengah demam tak larat sangat-sangat dah ni. Nak rehat kejappp je. Karang ma ngan abah balik dah start buat kerja dah.

Comments

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…