12 December 2013

Kalau Memang Jodoh | Cerpen Jadi Mini Novel


Assalamu'alaikum and greeting to all...

Hye! Ada pengumuman, dan ini penting. Penting bagi semua peminat dan pembaca setia KALAU MEMANG JODOH.

Kalau sebelum ni cerita tu adalah dalam kategori cerpen, now nak umumkan yang saya secara tak sengaja telah ubah kategori tu jadi mini novel. Hahak! Mahu tak kena ubah. Cerita tu dah jadi panjang dan meleret-leret dah kut.... see? Saya memang tak reti tulis cerpen kan? Betul la... memang kena berguru la saya ni. Haishh...

Bila melihat di Ms. Word pagenya dah jadi macam ni:


Hehehe... So makanya, kita kena panggil dia novel dah, kan?

Cadangnya nak bukukan cerita ni jadi mini novel dan cuba terbit sendiri. Kalau dengan status mini novel, so tempoh penggarapannya takdelah lama sangat, kan? Taktau lagi la tu jadi tak. Lagipun sekarang dah nak start sibuk balik dah. Kalau tak jadi, saya mungkin habiskan publish di blog je. Tapi kalau jadi, maka jadilah. Hahaha. Tapi ada yang nak beli ke?

Takpe, kita buat research elok-elok... lepas tu try dulu eh? Tu pun kalau larat dengan modal la... Print sekarang mahal ooo...

P/s: Hujan dah lebat balik. Subuh dah sudah. Ma dengan abah dah pergi pasar cari barang untuk niaga. Aci dak kalo nak tidur? Tolonglah jangan budak dua orang tu buat bising. Aku tengah demam tak larat sangat-sangat dah ni. Nak rehat kejappp je. Karang ma ngan abah balik dah start buat kerja dah.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::: Nota Penting! :::

Segala perkongsian saya di dalam blog ini adalah hasil penulisan saya sendiri. Copy-paste atau tiru-meniru adalah DILARANG sama sekali. Jika perkara tersebut berlaku, saya sebagai empunya blog tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.