11 February 2014

Penat...


 
Adakalanya terasa sangat bertapa hidup tu terlalu memeritkan. Sakitnya, pedihnya, benar-benar terasa melumpuhkan semangat. Adakalanya terasa sangat tak adil, tapi tak tahu nak letakkan salah tu pada siapa. Cuba letakkan je semua salah tu pada diri sendiri supaya hati tak membenci sesiapa, tapi kenapa tetap terasa macam diri orang yang bersembunyi di balik pintu walaupun pintu tu dah terbuka? Dan adakalanya terasa sangat bila dah jatuh tu nak give up tak nak bangun dah. Sebab dah malas, dah penat. Tapi, tetap bangun jugak walaupun waktu tu hati dah macam nyawa-nyawa ikan je. Kenapa? Entah. Mungkin sebab nyawa tu masih hidup dalam jasad dan kaki masih boleh berdiri, dan di depan masih nampak jalan, sebab tu kut kaki terus melangkah juga? Sebab agak mungkin akan jumpa sesuatu di depan lagi? Bagaikan on cue, gitu? Yelah kut. Tapi sungguh,  peritnya hidup... Dan sungguh la, sakit tu memang tak boleh nak cerita pada sesiapa. Hanya boleh diam dengan hati je yang berkata-kata. Tak tahu la... ada ke yang dengar suara dalam hati?
P/s: Rasa seperti orang yang terbuang.

 
P/s 2: Diam dan terus sabar... 
Nanti orang tahu la tu.


5 comments:

  1. Salam kenal...singgah sini dan follow :D

    ReplyDelete
  2. The El Paso effort is important because the National Institutes off Health reported that childhood obesity doubled
    during the past 20 tto 30 yeas among all age, gender, and race groups.
    Culinary Schools Blog The hospitality industry has grown to be
    one of the nation’s largest employers. One can always reduce or increase the
    weights on to the machine so you increase thhe strengtth of your muscles as you move
    up the trainbing program.

    Visit my page; codes psn gratuits

    ReplyDelete
  3. care about yohr listeners and they don't care about you,
    "affinity" prizes. It is important to give iems that will last, so the recipient will continue to use the items
    for time to come. These Promotional Items Sydney are given
    as an incentive for some action are known as premiums.

    Also visit myy page generateur de code psn

    ReplyDelete
  4. fingering

    Feel free to visit my web page ... sex

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::: Nota Penting! :::

Segala perkongsian saya di dalam blog ini adalah hasil penulisan saya sendiri. Copy-paste atau tiru-meniru adalah DILARANG sama sekali. Jika perkara tersebut berlaku, saya sebagai empunya blog tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.