16 September 2014

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!



Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*


MEM BRAUNE


So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam dalam gambar tu? *hekelehhh...:-P* 

Braune adalah nama model bagi jam yang dalam gambar kat atas tu. Dan jam tangan MEM Braune ni ada dua jenis tau. Arabic (Jawi) & Normal (Rumi). For sure, macam gambar-gambar kat bawah ni.

MEM Braune Arabic (Jawi)


MEM Braune Normal (Rumi)


Ciri-ciri jam tangan tawaf MEM Braune (arabic/normal) untuk lelaki ni adalah seperti berikut:

Size – Gent
Case material - Stainless Steel
Case Diameter - 42mm
Case Thickness - 8mm
Water resistance - 5 ATM (50 m / 165 ft)
Dial color - Seal brown
Dial type - Arabic / Normal
Band material – Leather
Band Color - Seal Brown
Band width - 21mm
Watch Length - 243mm
Weight - 51g
Movement type - Counterclockwise Japanese Quartz
Warranty - 1 year
Price – RM150
(tidak termasuk postage)


MEM CLEOPATRA


Nak termenangis tengok gambar kat atas ni sebab cantik sangat. Melting I tau. Huhuhu... Macam dalam gambar kat atas, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk wanita yang nak kelihatan anggun, jelita lagi menawan kalbu. *Ececehhh...*


Cleopatra adalah nama model bagi jam yang dalam gambar kat atas tu. MEM Cleopatra ni pun ada dua jenis juga. Arabic (jawi) & Normal (rumi). For sure, macam gambar-gambar kat bawah ni.

MEM Cleopatra Arabic

MEM Cleopatra Normal

Ciri-ciri jam tangan tawaf MEM Cleopatra (arabic/normal) untuk perempuan ni adalah seperti berikut:

Size – Ladies
Case material – Copper
Case Diameter - 42mm
Case Thickness - 8mm
Water resistance - 3 ATM (30 m / 100 ft)
Dial color - Royal Gold
Dial type - Arabic / Normal
Band material – Copper
Band Color - Royal Gold
Band width - 7mm
Watch Length - 200mm
Weight - 54g
Movement type - Counterclockwise Japanese Quartz
Warranty - 1 year
Price – RM150
(tidak termasuk postage)

MEM OCEAN (EVE/ADAM)

Dan jangan lupa... dah bagitau tadi, MEM juga ada couple set jam tangan yang memang sesuai sangat for couple. Nanti bolehlah pakai sama-sama dengan boyfriend or girlfriend, atau suami dan isteri, kan? Mesti sweet punya! ^_^

Nak buat hantaran tunang ke kahwin ke...pun okay jugak ni. Nanti lepas kahwin boleh la pakai jam tangan sedondon, kan? Wahhh... mekar rasa hati gitu! Hahak!

Tapi tak semestinya for couple je. For single-mingle pun boleh jeee... sebab MEM Ocean ni boleh beli asing-asing.


Yang untuk perempuan, namanya MEM Ocean Eve. Dan untuk lelaki, namanya MEM Ocean Adam. Bezanya dua ni? Rupa dia sama je. Tapi saiznya yang berbeza. Yang untuk perempuan punya, lebih kecil sedikit dari lelaki.

MEM Ocean Eve (for woman) & MEM Ocean Adam (for man) ni pun ada dua jenis jugak. Arabic (jawi) & Normal (rumi). For sure, macam gambar kat bawah ni.

MEM Ocean Arabic

MEM Ocean Normal
Ciri-ciri jam tangan tawaf MEM Ocean ni adalah seperti berikut:

MEM Ocean Adam (for man):-
Size - Gent
Case Material - Stainless Steel
Case Diameter – 42mm
Case Thickness - 8mm
Water Resistance – 3 ATM (30 m / 160 ft)
Dial Color - Silver
Dial Type – Arabic / Normal
Band Material – Alloy
Band Color – Silver
Band Width - 21mm
Watch Length - 243mm
Movement Type - Counterclockwise Japanese Quartz
Warranty - 1 year
Price – RM125
(tidak termasuk postage)

MEM Ocean Eve (for woman):
Size - Ladies
Case Material - Stainless Steel
Case Diameter – 38mm
Case Thickness - 8mm
Water Resistance – 3 ATM (30 m / 160 ft)
Dial Color - Silver
Dial Type – Arabic / Normal
Band Material – Alloy
Band Color – Silver
Band Width - 21mm
Watch Length - 243mm
Movement Type - Counterclockwise Japanese Quartz
Warranty - 1 year
Price – RM125
(tidak termasuk postage)


MEM WALL CLOCK

Dan ini pula jam dinding MEM yang sesuai untuk hiaskan dan cantikkan dinding rumah, bilik atau pejabat korang. Harus grab satu la tepek kat dinding rumah, bilik atau pejabat korang supaya sedap dan sejuk sikit memandang. Ngeee...



Ada pelbagai design MEM Wall Clock ni. Antaranya adalah seperti gambar-gambar kat bawah ni.


MEM Wall Clock - Floral (Arabic)

MEM Wall Clock - Floral (Normal) 

MEM Wall Clock - Milky/White (Arabic) 

MEM Wall Clock - Milky/White (Normal) 

MEM Wall Clock - Apple/Green (Arabic) 

MEM Wall Clock - Apple/Green (Normal)

Ciri-ciri MEM Wall Clock ni pula adalah seperti berikut:

Size: 14″
Glass Thickness: 3mm
Dial Colour: Floral / Milky (White) / Apple (Green)
Dial Type: Arabic / Normal
Frame Material: Metal
Frame Color: White
Movement Type: Counterclockwise Taiwan Quartz
Warranty - 1 year
Price – RM100
(tidak termasuk postage)


Cantik kan, jam-jam tawaf MEM ni?

Dannn… yang penting korang tak perlu risau kalau nanti korang beli mana-mana jam tangan tawaf MEM ni akan ada masalah ke apa sebaaabbb… semua jam tangan MEM ni memang ada waranty. 1 tahun lagi tau! Mestilah... original kannn...


See the warranty card? Good! Nanti dengan setiap pembelian, korang akan diberikan sekali dengan warranty card tu. Simpan bebaik warranty card tu. Nanti kalau ada apa-apa problemo dalam tempoh masa setahun tu, boleh la korang refer balik jam tu pada pengilang dia.

So… dengan adanya warranty card tu, boleh la korang membeli-belah jam tawaf MEM di sini dengan tanpa ragu-ragu lagi, kan? Kan? Kan?

Jadiii… kalau korang ada berminat dengan mana-mana jam tawaf seperti dalam gambar-gambar di atas, bolehlah whatsapp Sofia kat nombor ni: 019-999-9597 untuk order. Atau… boleh jugak pm inbox saya di Facebook dengan klik sini - Violet Sofia.

Okey. Selamat membeli-belah! ^_~


P/s 1: Nak tengok lebih banyak lagi koleksi MEM Watch? Jom follow instagram saya! Klik gambar di bawah.

http://instagram.com/violetsofiacollection/

P/s 2: Terima kasih sudi baca entry ni. Komawo! Jazzakalluhu khairan kasira! ^_~


4 comments:

  1. hai.. tuan tanah..

    tahniah anda ada blog yg banyak info
    jemput blogwaking
    www.yatiadam.com

    ReplyDelete
  2. Assalamu'alaikum warahmatullah. Saya Martoni dari Kalimantan-Indonesia, saya berminat membeli jam tangan MEM Ocean Arabic. Harga RM 125 apakah untuk dua buah..? ataukah harga perbuahnya..?
    Bisa tolong diemail ke : martonibarak@yahoo.co.id

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. Saya Zain, dari Kalimantan Barat, Indonesia. Sudah lama berminat dengan jam tawaf ini. Sepertinya pas sebagai barang hantaran. bagaimana cara nak order? Terimakasih

    adazain99@gmail.com

    ReplyDelete
  4. hai tuan tanah ...
    saha berminat bila tengok jam tu :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::: Nota Penting! :::

Segala perkongsian saya di dalam blog ini adalah hasil penulisan saya sendiri. Copy-paste atau tiru-meniru adalah DILARANG sama sekali. Jika perkara tersebut berlaku, saya sebagai empunya blog tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.