Skip to main content

Violet Sofia Masih Menulis



Assalamu'alaikum. Hehehe.... Okay, ni personal entry. Saya tahu, saya sedar, dan saya nampak. Ada kawan-kawan, para pengunjung blog dan para pembaca yang gemar baca karya penulisan saya sebelum-sebelum ni semua dah seakan 'risau' bila tengok saya makin sibuk dengan bisnes online sekarang. Dengan bisnes jual baju la... Jual jam tawaf MEM la... Promot P.A. System la... Mesti korang ingat bila Sofia dah sibuk buat bisnes, Sofia mesti dah tak hiraukan penulisan dah, kan? Mesti ingat harapan korang nak baca dan baca lagi karya penulisan Sofia akan berkecai macam gitu je kan? Mesti korang ingat Excuse Me, Senorita! a.k.a Excuse Me!, Scandal, Kalau Memang Jodoh, and everything else tu dah terabai dan terbengkalai macam tu saja kan?

No! No! Noooo....!

Jangan fikir macam tu okay? Sofia tak pernah lupakan penulisan. Event sibuk macam mana pun, bila ada idea, Sofia tetap menulis. Tengah malam, tengah malam. Kul 2-3 pagi pun ceq bantai tahan mata untuk menulis.

Contohnya, tengok bawah ni.



Antara bukti yang Sofia masih menulis, okay?

Yang pasti, untuk makluman korang, Sofia masih lagi menulis. Dan akan tetap menulis selagi mana mampu dan berdaya. Kadang-kadang, tengah-tengah malam lepas dah settle semua kerja, Sofia sambung lagi menghadap laptop atau Note 2 Sofia dengan buat penulisan pulak tau. Sambung tulis manuskrip. Cuma mintak maaflah sebab sekarang dah tak publish karya kat blog dan Excuse Me dah Sofia unpublishkan. Bukan apa, Sofia cuma nak lindungi karya-karya yang sumpah semuanya idea rekaan Sofia sendiri dan tak pernah Sofia curik idea orang. Takut jugak... kita bukannya nama hebat pun. Buatnya ada yang ciplak idea kita, naya jugak tu! Harapan nak tengok cerita-cerita yang ditulis diterbitkan jadi novel boleh berkecai gitu je. Urgh! Tak sanggup. So, baiklah Sofia ambil langkah berjaga-jaga, kan? Biar Sofia siapkan full manuskrip dulu. Nanti dah siap, dah hantar ke publisher, dah berjaya, nanti bolehlah war-warkan kat blog... okey?

Penulisan adalah perkara yang paling Sofia cintai di dunia ini. Jadi, jangan pernah sesekali fikir yang Sofia akan lupakan hasrat untuk siapkan Excuse Me! dan yang lain-lain sekaligus menghampakan harapan korang untuk baca lagi sambungan cerita-cerita dari mana-mana e-novel yang korang pernah baca sebelum-sebelum ni tu hanya sebab Sofia dah mula aktif dan sibuk dengan bisnes online. Please tolonglah terus menyokong dan bagi Sofia semangat untuk terus menulis k? Sebab tanpa korang yang selalu dan suka baca karya Sofia, Violet Sofia bukan siapa-siapa pun. InsyaALLAH, I'll do my best! Suppport me please! ^_^

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…