Skip to main content

Khidmat Sewa P.A. System Area Kemaman


Assalamu'alaikum. Kepada semua warga Kemaman, Terengganu dan mereka-mereka yang tinggal berdekatan dengan area Kemaman!



Sekarang ni kan, kalau pergi apa-apa majlis, kalau takde ditemani atau diiringi muzik, rasa macam 'mengantuk' je majlis tu, kan? Rasa macam... bosan pun ada, ye dak? Dan kalau ada iringan-iringan muzik sikittt... terasa la segar jugak sikit biji mata masa kat majlis tu, kan? Nak-nak kalau pergi kenduri kahwin. Zaman sekarang mana ada orang rajin dah nak main kompang-kompang segala bagai tuh. Kalau ada pun, upah sewanya sama mahal je macam sewa P.A. System. Silap-silap lagi mahal kut! Dahlah main kompang pun bukan semua lagu nak bantai kompang, kan? Tapi kalau guna khidmat P.A. System, senang. Nak lagu apa? Semua ada. Macam-macam muzik boleh dengar. Nak muzik kompang? Nak lagu Pengantin baru? Even untuk majlis kesyukuran pun... kalau ada iringan muzik-muzik nasyid and zikir ke apa... rasa meriahlah jugak majlis tu kan?






Jadi, semua warga Kemaman dan mereka yang tinggal berdekatan area Kemaman, sesiapa yang teringin nak sewa P.A. System beserta khidmat DJ untuk meriahkan majlis pertunangan/ perkahwinan/ sambutan hari jadi/ akikah/ rumah terbuka/ majlis perasmian & lain-lain majlis anda, boleh hubungi kami. Kami ada menyediakan khidmat sewa P.A. System & DJ yang murah dan sesuai dengan bajet dan majlis anda. Harga boleh bincang.

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut, boleh hubungi:
+60112-921-1935 (Iskandar)
+6019-999-9597 (Sofia)
Call boleh. WhatsApp pun boleh. =)


Comments

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…