30 January 2015

Maco Colagen | Day 11: Kesan-Kesan



Assalamu'alaikum. Selamat pagi. Amboih! Kemain tak menyempat-nyempat nak sarung tudung lawa-lawa sampai tuala kecik pun jadi, kan? Hahaha... nah, ni testimoni kedua pasal Maco dari Sofia selepas testimoni yang ni hari tu. Dah baca dah testimoni yang hari tu? Kalau belum, silakan gi baca yang ni dulu untuk supaya tak rasa blur dan ketinggalan. Hehehe...

Hari ni hari ke-11 Sofia consume Maco tau. Dan Sofia nak bagitau yang Sofia rasa seronok sangat-sangat consume Maco! Cayalahh... ternyata Maco ni memang betul-betul berkesan!

Kesan pertama yang paling terasa mula-mula sekali selepas consume Maco  ni adalah... bangun pagi-pagi, kulit muka dah tak berminyak. Jujur Sofia ngaku tau. Biasa tu, bangun pagi-pagi, bila tengok muka kat cermin, Allah... dah gaya macam kena lumur dengan minyak masak kat dapur tuh! Bukan takat pagi-pagi je. Tengahari ke... atau kalau lama sikit tak bilas muka ke... berminyaknye ya ampunnn... Tapi tahan dah sikit sejak guna sabun asam jawa yang beli masa kat Thailand hari tu. Berminyak tu berminyak jugak, tapi taklah seteruk macam sebelum tu dah. Tahanlah jugak paling-paling tak 6 ke 8 jam. So taklah rasa asyik kerja nak mengulang ke sinki je untuk bilas muka sokmo. Kalau tak, dulu tuu... memang lebih 7-8 kali sehari kena bilas muka. Siyes rasa tak selesa sangat-sangat bila muka berminyak! Jerawat pun suka tumbuh bila kulit muka selalu sangat berminyak. Tapi tulah... last-last, hakikatnya kulit muka still berminyak jugak acaner-acaner pun. Gunalah produk apa pun. Semuanya sembang je lebih! Sebab kenyataan adalah, apabila bangun pagi, tengok muka kat cermin, memang tak ubah macam baru lepas tersembam kat kuali goreng ikan kat dapur maa tuh. Hahaha. Taapiii... lepas consume Maco beberapa hari je hari tu, memang terkejut tengok muka sendiri kat cermin waktu bangun pagi suatu hari tu. Tak berminyak langsung! Sebaliknya kulit muka nampak macam moisttt je.

Kemudian, lepas 3 ke 4 hari kalau tak silap, tengok-tengok cermin lagi... Eh? Kenapa pipi nampak pink ek? Macam letak blusher 'segan-segan' gitu. Hahaha. Tapi masa tu kulit tak cerah mana lagi. Nak-nak pulak, Sofia ni jenis kulit agak gelap sawo matang gitu orang kata. Eceh! Hahaha. So tak nampak mana sangatlah kesan awal-awal ni. Mula-mula... terfikir jugak, kesan consume Maco ke pipi jadi pink? Takkan secepat tu kan? Tapi ternyata memang betul pun. Sebab lepastu Sofia setiap hari nampak perubahan pada diri Sofia.

Kesan-kesan seterusnya yang Sofia rasai dan alami adalah... kulit kaki makin cerah... kan biasa kalau kita selalu pakai kasut bertutup, kat buku lali and kat sendi-sendi jari kaki selalu jadi macam gelap gitu, kan? Bese tu semua kesan-kesan pakai kasut masa zaman sekolah-sekolah dululah tu. Sampai sekarang pun tak hilang-hilang. Dah lumur dengan macam-macam jenis losyen pun tak hilang jugak. Orang panggil apa ek gitu? Sofia tak reti nak sebut la. Tapi korang mesti faham punya, kan? Haa... yang tompok-tompok gelap tu pun semakin pudar lepas Sofia comsume Maco tak sampai seminggu pun. Lepas tu mula sedar yang seluruh tubuh dan makin cerah. Tona kulit jadi semakin cerah sekata.

Pastu ... apa lagi ye?

Haa... kat muka Sofia kan, ada biji-biji kecil dalam kulit muka di area dagu dan pipi bawah kiri dan kanan. Tu sebenarnya jerawat. Ia buat kulit muka kelihatan agak berkerutuk. Macam Sofia punya ni, tak nampak sangat sebab tak teruk sangat. Ni kes-kes resdung la ni. Orang kalau adalah masalah resdung yang sampai berjerawat teruk-teruk tu, biasa memang ada alami masalah macam Sofia ni. Dan benda ni, memang rasanya sungguh-sungguh tak selesa. Buat semangat rasa down je setiap kali sentuh muka sendiri!

Tapi lepas consume Maco, tak sangka pulak jerawat-jerawat kecil dalam kulit muka tu pun makin hilang. Walaupun tak totally hilang habis, tapi memang dapat rasa la perubahan dan keberkurangannya. Mula-mula memang tak sangka jugak yang Maco ni boleh sembuhkan jerawat. Sebab ingatkan untuk cerahkan kulit je. Tapi lepas godek-godek balik kedua-dua produk yang Sofia consume (Maco Collagen Peptide & Ibu Putih Collagen Tablet) tu, barulah perasan yang IPCT tu rupa-rupanya fungsinya untuk mengecutkan jerawat. Ohh... so that's why laaa...

Dan selain tu, kesan-kesan lain yang Sofia nampak adalah... parut-parut jerawat kat muka, badan, dan belakang bahu pun mula pudar... Dan yang terakhir, hari ni, masa bangun pagi-pagi tadi, memang terasa dan nampak sangat-sangat yang seluruh diri dah makin cerah. Tang lengan and bahu la yang paling nampak ketara sekali. Dan paling best... memang best sangat-sangat! Bila sentuh kulit muka, rasa lembut je. Memanglah ada jerawat yang tak sembuh lagi kat muka ni, tapi still kulit rasa halus... lembut... macam baru lepas scrub muka je. Padehal dah lama tak scrub muka. Sebab scrub muka yang Sofia selalu guna tu dah sebulan dah habis dan tak beli-beli lagi. Asyik tangguh, tangguh, tangguh, sehinggalah sampai sedar tak sedar hari ni dah hari ke-11 dah consume Maco.


Dan tu, gambar kat atas tu adalah yang terbaru. Pagi tadi punya gambar. Alamak, lupa nak edit label before and after. Takpe. Yang kiri tu yang after, dan yang kanan tu yang before consume Maco. Gambar tu ada kan dalam entry ni. Ingat tak? Kalau tak ingat, gi godek entry tu balik. But pape pun, seriously dua-dua gambar kat atas ni NO EDIT and NO APPLY ANY MAKE UP. Sikit pun tak calit bedak mahupun lipstik even lip balm secolet. Melalui gambar tu, nampak tak perubahan tona kulit Sofia? Sofia selfie kat tempat yang sama tu tau.

Tapi... jeng sikit la sebab tumbuh 2 biji jerawat kat bawah dagu. Hahaha! Ni semua kelmarin punya pasal la. Bersihkan rumah lepas siap pasang siling. Kita ni jenis kulit yang terlampau-lampau sensitif. Main habuk sikit pun payah. Tambah pulak Sofia memang alami masalah resdung yang teruk. Tapi dengan Maco ni... haih, nilah yang buat orang makin-makin nak cerita tentang ke'best'annye Maco Collagen ni nih...

Orang kata orang resdung takleh consume apa-apa produk yang ada collagen, kan? Tapi dengan Maco Collagen ni, boleh, jangan risau. Buktinya, Sofia sendiri dah cuba.

Pastu orang kulit alergik selalu payah nak mencari produk yang sesuai, kan? Sofia ni kalau korang nak tahu, terlampau-lampau alergik. Kulit sensitif. Lokek benar kulit Sofia. Kalau tak caya, tanya mak Sofia. Dia tau la macam mana sensitifnya kulit Sofia. Silap main kotor sikit je, mula la berbintat sana-sini. Silap-silap seluruh badan berbintat! Gatal-gatal. Kena habuk sikit pun... dah susah! Tengok la dua biji jerawat bawah dagu tu. Tulah akibatnya lepas bernafas dalam habuk masa ngemas rumah kelmarin. Mahu tak, seharian ber'main' dengan habuk. Dahlah habuk yang teruk sangat-sangat! Dan tu pun Sofia siap pakai mask lagi tutup hidung masa mengemas. Tapi tulah, jenis jerawat ni memang dia tak reti mintak izin. Orang tak restu pun dia selamba derk je bercucuk-tanam kat kulit kita. Haih! -.-' Tapi... dengan Maco, Sofia yang kulit alergik kemain nih, boleh consume. Takde masalah. Sesuai je. Malah sekarang ni terasa lebih baik tau. ^_^

Sebenarnya Sofia taktau pun yang Maco boleh berkesan sejauh ni. Sebab masa mula-mula nak try consume Maco hari tu, just fikir nak cerahkan kulit je. Pasal... tinggal beberapa bulan je lagi nak 'ehem-ehem' kann...? Hehehe... tu yang gatai nak men'try' jugak Maco nih. Mula-mula, takut-takut jugak nak beli pasal harganya... hmn... not bad, kan? Kan? Kan? Kan? Hehehe... Tapi hape... sekali dah tryyy... kesannya kau... perh! Terlampau banyak nak cerita! Maco memang the best! Double thumbs up. Kalau Sofia ada sepuluh ibu jari, kesepuluh-sepuluh ibu jari Sofia angkat. Puas hati sangat-sangat!

Hahaha. Amboih! Kemain memuji Maco, kan? Ni kalau HQ atau pengasas Maco baca cerita ni, confirm-comfirm kembang-kempis hidung dorang. Bangga tak terhingga kut! Hahaha... tapi serious la... ni bukan reka-reka cerita nak membodek sesape. Ni cerita betul. Ni cerita Sofia sendiri. Tak reka-reka. Ni real!

Actually nak cerita banyak lagi pasal Maco ni sebenarnya. Since Sofia dah amalkan sendiri, so lagi-lagilah kemain banyak benda nak bagitau kan? Tapi sebab pagi ni ada banyak kerja nak settle dulu... maybe nanti-nanti free la Sofia akan cerita lebih detail pasal Maco ni kat korang semua k? Nanti Sofia update lagi kat blog. Tak sabar tau nak cerita kat semua pasal pengalaman Sofia consume Maco ni yang best dan seronok gila! Hehehe...

Dan kepada sesiapa yang berhasrat nak cerahkan kulit tanpa perlu tonyoh macam-macam krim, macam-macam losyen ke seluruh badan sampai naik lenguh tangan-tangan nak melumur nak menggosok, ni dia haa... Maco Collagen Peptide ni adalah cara yang paling mudah dan terbaik. Percayalah kat Sofia yang sendiri dah consume Maco ni. I know how the best this product.

Dannn... sebab dah percaya dan yakin dengan Maco la, sekarang Sofia dah officially jadi agent dropship Maco yang sah!!! Hehehe... Id Sofia MC21. So korang... kalau nak dapatkan Maco Collagen yang original dan nak dapatkan kesan yang seriously tak tipu macam Sofia ni, meh meh meh... order Maco ngan sofia je.

Memang betul korang boleh je contact HQ direct untuk beli Maco ni kan? Tapi kalau rasa-rasa nak geng ngan Sofia, nak kawan ngan Sofia, nak sembang-sembang bagai ngan Sofia sambil berkongsi cerita dan keseronokkan consume Maco ni, meh la beli ngan Sofia. Harga sama je macam HQ. Dan yang penting, ORIGINAL! Sebab Sofia direct dengan HQ.

Dan kepada sesiapa yang nak tanya apa-apa pasal Maco ni atau nak order terus Maco ni dengan Sofia, boleh WhatsApp Sofia direct je kat nombor ni: 019-999-9597. Nak call nak sembang-sembang pasal Maco dengan Sofia pun boleh. Tapi WhatsApp is better la. Sebab Sofia sibuk. Tambah pulak tepon nilah nak WhatsApp, tepon nilah nak call. Oh jame sungguh! But insyaALLAH... will beli satu lagi tepon baru. 1 khas untuk personal, 1 khas untuk bisnes. Senang. Nanti anak-beranak mesej, tak lambat reply dah. Call pun tak asyik nak masuk voice mail atau payah nak menjawab dah. Hehehe... insyaALLAH... insyaALLAH... Ada rezeki lebih, boleh la beli tab satu.

So korang, jangan lupa ye. Kalau nak beli Maco, WHATSAPP SOFIA: 019-999-9597.

Ingat Maco, ingat Sofia k? Kalau tak ingat Sofia, ingat Violet Sofia. Kalau tak ingat Violet Sofia, ingat Sofia. Tak kira apa-apa pun, kena ingat Sofia jugak. Hehe...!

Okaylah. Nanti kita cerita lagi pasal Maco in next entry k? Have a nice day, korang semua. Bye! bye!

Hey! Kalau sudi, jom add saya di Facebook atau follow saya di Instagram. Klik je gambar di bawah. ^_^

https://instagram.com/koleksivioletsofia

https://www.facebook.com/violetsofiaII

P/s: Terima kasih sudi singgah blog kita tau. Jangan lupa tinggalkan komen atau pesanan atau tanda jejak anda di rungan komen ye? Terima kasih! Jazzakallahu khairan kasira! (moga Allah s.w.t. ganjarankan kepada kamu kebaikan sebanyak-banyaknya!) ^_^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::: Nota Penting! :::

Segala perkongsian saya di dalam blog ini adalah hasil penulisan saya sendiri. Copy-paste atau tiru-meniru adalah DILARANG sama sekali. Jika perkara tersebut berlaku, saya sebagai empunya blog tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.