17 April 2015

Jangan Jadi Sebab Diri Berduka


Faham tak maksud quote Sofia dari gambar di atas? Okay. Kalau faham, take note. Kalau tak faham, baca lagi sampai faham. Hahaha.

Actually. Muhasabahkanlah dan motivasikanlah diri kita sendiri. Bukan untuk orang lain pun, untuk kebaikkan kita sendiri juga. Sebab bagi Sofia, Sofia lebih yakin yang sebenarnya kita ni sendiri yang mencipta sebab untuk senyuman gembira mahupun air mata duka kita. Bukan orang lain. So, jangan pernah pedulikan hal-hal yang tak menjadikan kita gembira bilamana ia tak membawa kebaikkan kepada diri kita. Rightio?

Okay. Tu je. Selamat malam semua! ^_~

Hey! Kalau sudi, jom add saya di Facebook atau follow saya di Instagram. Klik je gambar di bawah. ^_^

https://instagram.com/koleksivioletsofia

https://www.facebook.com/violetsofiaII

P/s: Terima kasih sudi singgah blog kita tau. Jangan lupa tinggalkan komen atau pesanan atau tanda jejak anda di ruangan komen ye? Terima kasih! Jazzakallahu khairan kasira! (moga Allah s.w.t. ganjarankan kepada kamu kebaikan sebanyak-banyaknya!) ^_^

10 comments:

  1. Replies
    1. Macam Upin Ipin je bunyinye tu? Nak ayam goreng ehh...? Hihik!

      Delete
  2. yang aku tahu memang kau suka mengata aku. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Husnudzon Sapik... Husnudzon... Tapi Sapik ni memang kuat lekat lekit laaa... Haishhh... rimas! Hahak! Gurau je Pik. Peace yo!

      Delete
  3. semua atas diri kita kan? nak taknak jeee

    ReplyDelete
  4. La Tahzan...... org cakap.... :) bagus ceghite yang pendek n padat

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::: Nota Penting! :::

Segala perkongsian saya di dalam blog ini adalah hasil penulisan saya sendiri. Copy-paste atau tiru-meniru adalah DILARANG sama sekali. Jika perkara tersebut berlaku, saya sebagai empunya blog tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.