Skip to main content

Jangan Jadi Sebab Diri Berduka


Faham tak maksud quote Sofia dari gambar di atas? Okay. Kalau faham, take note. Kalau tak faham, baca lagi sampai faham. Hahaha.

Actually. Muhasabahkanlah dan motivasikanlah diri kita sendiri. Bukan untuk orang lain pun, untuk kebaikkan kita sendiri juga. Sebab bagi Sofia, Sofia lebih yakin yang sebenarnya kita ni sendiri yang mencipta sebab untuk senyuman gembira mahupun air mata duka kita. Bukan orang lain. So, jangan pernah pedulikan hal-hal yang tak menjadikan kita gembira bilamana ia tak membawa kebaikkan kepada diri kita. Rightio?

Okay. Tu je. Selamat malam semua! ^_~

Hey! Kalau sudi, jom add saya di Facebook atau follow saya di Instagram. Klik je gambar di bawah. ^_^

https://instagram.com/koleksivioletsofia

https://www.facebook.com/violetsofiaII

P/s: Terima kasih sudi singgah blog kita tau. Jangan lupa tinggalkan komen atau pesanan atau tanda jejak anda di ruangan komen ye? Terima kasih! Jazzakallahu khairan kasira! (moga Allah s.w.t. ganjarankan kepada kamu kebaikan sebanyak-banyaknya!) ^_^

Comments

  1. Replies
    1. Macam Upin Ipin je bunyinye tu? Nak ayam goreng ehh...? Hihik!

      Delete
  2. yang aku tahu memang kau suka mengata aku. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Husnudzon Sapik... Husnudzon... Tapi Sapik ni memang kuat lekat lekit laaa... Haishhh... rimas! Hahak! Gurau je Pik. Peace yo!

      Delete
  3. semua atas diri kita kan? nak taknak jeee

    ReplyDelete
  4. La Tahzan...... org cakap.... :) bagus ceghite yang pendek n padat

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…