Skip to main content

Link Blog Keluarga Sahabat Blogger


Assalamu'alaikum. Hai korang! Dah join group WhatsApp 'Keluarga SB', kan? Okay now jom kita follow geng-geng group kita pulak. Wahhh... rasa seronoklah hari ni. Dah lama Sofia rasa dunia blogging Sofia suram. Member-member blogger dulu semua dah entah ke mana-mana dah. Ni bila muncul balik group sahabat blogger macam ni, terasa macam meriah semula dunia blogging ni. Huhuhu... Lai! Lai! Jom kita follow member-member kita ni:

violetsofia.blogspot.com

Violet Sofia - violetsofia.blogspot.com

syamimirosnee.blogspot.com

Syamimi Rosnee - syamimirosnee.blogspot.com 

izuman18.blogspot.com


akujejaricomel.blogspot.com

cik za jejaricomel - akujejaricomel.blogspot.com 

mizzseven.blogspot.com

Mizzseven.blogspot.com - mizzseven.blogspot.com

sweetsimplesmart.blogspot.com


www.amanz.my

Atan - www.amanz.my

amirahawa.blogspot.com

Amirah Hawa - amirahawa.blogspot.com

kembali.blogspot.com

Naaim Em - kembali.blogspot.com 

putrimalupage.blogspot.com

!m@ s@£suz@im@ - putrimalupage.blogspot.com

adramycien.blogspot.com

Amnnsha Nsr - adramycien.blogspot.com


P/s 1: Entry ni akan diupdate dari masa ke semasa. Jadi kebarangkalian ada perubahan dan penambahan pada entry ni memang akan selalu ada. Eheh! ^_~

Hey! Kalau sudi, jom add saya di Facebook atau follow saya di Instagram. Klik je gambar di bawah. ^_^

https://instagram.com/koleksivioletsofia

https://www.facebook.com/violetsofiaII

P/s 2: Terima kasih sudi singgah blog kita tau. Jangan lupa tinggalkan komen atau pesanan atau tanda jejak anda di rungan komen ye? Terima kasih! Jazzakallahu khairan kasira! (moga Allah s.w.t. ganjarankan kepada kamu kebaikan sebanyak-banyaknya!) ^_^


Comments

  1. Singgah sini jap. Ehem ehem. Thank you kak sofea. :D

    ReplyDelete
  2. Salam sofia..ini link betul sy
    http://www-kembali.blogspot.in/?m=0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik? Betul dah kan yang Sofia letak tu kan? Tu blog Naaim Em, kan?

      Delete
    2. actually yg ney http://www-kembali.blogspot.com/

      yg link tur x der dash

      Delete
  3. ayumie singgah pagi disini
    silala msukkan link ayu jugak deh sofia
    ok done follow sini

    http://hidayuayumie.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaALLAH, Ayu. Nanti Sofia listkan dan follow back blog Ayu sekali ye...? Thank you follow blog Sofia tau! ^_~

      Delete
  4. http://syafikkamaluddin.blogspot.com/

    It's mine..lupa lettew,haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…