Skip to main content

Kenapa Benci Melihat Saya Gembira?


Adakah senyuman saya suatu perkara yang menyakitkan hati?

Adakah melihat kebahagiaan dan kegembiraan saya membuatkan anda rasa menyampah?

Kenapa...? Kenapa sakit hati tengok saya gembira? Kenapa benci kegembiraan saya...? Kenapa...???

Kenapa layan saya macam ni...???  (T_T)

Saya bukan tunggul kayu! Saya manusia yang punya hati dan perasaan! Saya juga berhak untuk gembira! Tolonglahhh..... (T_T)

Masalah betul kalau ada orang yang asyik suka berhasad dengki dan berburuk sangka nih! Hati dia sendiri yang busuk, nak menyusahkan hidup orang pulak.

Apesal dia ni ek? Kalau saya rapat atau baik dengan sesiapa, ada je akalannya nak jauhkan saya dari orang tu. Macam nak suruh semua orang bencikan saya je. Tapi apesal? Saya rasa saya tak pernah buat jahat kat dia. Tapi apesal macam benci sangat tengok orang baik kat saya? Salah ke untuk segala apa yang saya dah lalui, untuk segala lelah saya dengan hidup, saya nak deserve yang diri saya berhak untuk happy? Untuk ada kawan. Untuk mengadu. Untuk bercakap. Untuk bercerita. Salah ke? Saya bukan mintak duit orang. Saya bukan mintak simpati orang. Saya hanya nak berkawan. Is that salah saya bercakap dengan orang? Ke nak suruh saya bercakap dengan dinding?

Apa kau ingat aku ni tunggul kayu?

Hishhh... kenapalah busuk hati sangat dia ni???


Comments

  1. kenapa meroyan ni sofia? hehehehe...
    tp memang ada orang yang camni... dia tak happy bila tengok org happy, bila dia tak happy, dia nak buat org lain pon tak happy, bila org tak happy pon dia tak happy lagi... pening tak baca?
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhahaha!!! Along memang meroyan. -.-'

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…