Skip to main content

Motivate Diri With 360


Okay, ini terobek (throwback) photo. Bukan real. 360! Hahaha. Suka hati orang la! -.-'

Tunggu habiskan set pertama Maco ni dulu, dalam tak sampai sebulan lagi kut...? Nanti lepastu bolehlah tepek kat ig and blog ni muka yang with no edit even using secalit bedak pun. Dan buat masa ni tanak share lagi gambar testimoni Maco diri sendiri. Habiskan set pertama ni dulu baru nanti nak tunjuk resultnya. InsyaALLAH, akan positif sangat-sangat sebab sekarang pun dah banyak nampak kesan positif. I'm so happy with Maco. Sebab bila muka kita cantik takde masalah, hati kita happy. So nak senyum kat orang pun tiket ikhlas takyah kena desak-desak paksa dah. Automatik anytime akan tersenyum. Tehee...! ^_^

Kita actually tak pandai mekap, siyesly. Walaupun padehal sebenarnya jeles sesangat tengok orang mekap lawo-lawo. Kita suka barang mekap, and nak sangat-sangat beli. Tapi kalau beli pun tak guna jugak kalau bawak balik simpan dalam laci kat meja solek je. Dah tu... tak reti nak guna. Lukis eyes liner pun macam nak tercucuk biji mata kekadang. Huhh... Menyampah!

Tapi takpe. Kita guna solution lain. Since tak pandai mekap, so takyah mekap. Buatkan diri jadi cantik semulajadi lagi senang. Rajin mekap ke, malas mekap ke, nanti takde hal dah. Nak kuar rumah even tanpa bedak and lip balm pun takpe dah. Caranya? Kita akan terus rajin consume Maco sampai suatu hari nanti gambar kat atas tu nanti akan jadi real dan bukan lagi 360! Hahaha... InsyaALLAH... InsyaALLAH...

Lagipun tak lama dah nak 'ehem-ehem' ni. Hehehe... lagi la tambah-tambah kena jaga kecantikkan. Kalau boleh masa 'hari tu' nanti takyah guna mak andam dah. Mekap sendiri je. Sebab kalau muka flawless, tepek bedak sikit pun cukup dah, kan? Hehehe... insyaALLAH, will be.

Actually tayang gambar kat atas tu sebab nak motivate diri sendiri supaya setiap kali tengok gambar tu akan terus gigih usaha. Hehe... Chaiyork! Chaiyork!

Psstt... nak tengok gambar kat atas tu yang real tanpa 360 tak? Hahaha... see this photo bellow...


Lighting je yang banyak membantu masa ni sebenarnye...kan? Hahaha... k, fine!

Nak tidur dah. Selamat malam semua...!


P/s: jangan lupa 1 scoop Maco Collagen Peptite sebelum cari bantal. Barulah esok bangun pagi boleh senyum-senyum lagi depan cermin. Hehehe...!

Comments

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…