Skip to main content

Follow 29 Blog Dalam Masa Tak Sampai 2 Jam!


Assalamu'alaikum. Selamat pagi!

Okay. I got 5-10 minute sebelum nak pergi bersiap. Maa nak ajak pergi bandar. Saya dahlah start dari bangun pukul 4 tadi sampai sekarang dah 9 lebih tak tidur-tidur lagi ni. Dah la malam tadi tidur lewat. Tapi tu memang dah kebiasaan pun tidur lewat. Hehehe.


So... sebelum pergi bersiap, kita nak umumkan sikitlah... yang sepanjang hampir genap 5 tahun kita berblogging, hari nilah first time kita follow blog orang dalam suatu masa dengan jumlah yang sangat banyak. 29 blog dalam masa tak sampai 2 jam??? Oh, yes! Seriously tak tipu. Dan they are semua actually.... adalah Sahabat Blogger dari grup WhatsApp je. Hehehe...

Tapi sebelum tu, alang-alang dah settle follow 29 blog member dari grup WhatsApp Sahabat Blogger atau sekarang dah dinamakan 'SBians' oleh bebudak grup yang kekadang kepala masuk air. Hahaha. Selenge betol! Dorang-dorang time kepala masuk air, sesukati je tukar nama grup. Yang pasti, sebelum nak keluar nama yang cerdik tu, memang sebelum tu tahan jelah baca nama grup yang kadang lawak macam nak pecah perut. But it's okay. It's fun. Seronok dengan diorang semua. Sometime, they are macam family je. Korang pun, kalau nak join grup WhatsApp kitorang, bagitau je admin kat grup Sahabat Blogger kat facebook tu. Suruh dorang add k?

So... takde apelah. Tu je pun nak inform. Hehehe. Alaa... alang-alang tengah rajin dan ada masa nak jenguk blog ni, nilah pun masanya nak merapu, kan? Sat-satgi dah busy balik, entah-entah genap sebulan tak muncul walau seketol entry pun kat blog ni kut... Ops! Okay, maa dah panggil. I got to go! Bye!

Oh! By the way, jangan lupa add fb dan follow ig kita k? Klik je pic ikon di bawah.

https://instagram.com/koleksivioletsofia

https://www.facebook.com/violetsofiaII

P/s: Terima kasih sudi singgah blog kita tau. Jangan lupa tinggalkan komen atau pesanan atau tanda jejak anda di ruangan komen ye? Terima kasih! Jazzakallahu khairan kasira! (moga Allah s.w.t. ganjarankan kepada kamu kebaikan sebanyak-banyaknya!) ^_^


Comments

  1. Tq follow blog kite. Done follow blog dia jgak. Jangan lupa selalu update blog..jgn layan sangat group whtsapp tu. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. InsyaALLAH, Husein. Tapi melupakan mereka, oh itu sama sekali tidak. We are family rite? Hehehe. ^_^

      Delete
  2. Tq follow blog kite. Done follow blog dia jgak. Jangan lupa selalu update blog..jgn layan sangat group whtsapp tu. kikiki

    ReplyDelete
  3. Salam kakapia kalu masuk air amira syaff dengan syafiq....sekian...hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Dia tu pun sama naik je. -.-'

      Delete
  4. blog yg yatt folow berapa bnyk dah. penin hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Kan? Bila tengok dashboard kadang2 confuse ni belog sape2. Kut kalo memasing letak nama memasing as author, kan senang nak cam.

      Delete
  5. alang² da follow..follow yang lain sekali kan..hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh... @Azhafizah Md Nor follow blog kita??? Omaigad! Omaigad! Terharu kita. Hehehe... Ni wajib kena follow balik nih. Berdessssup gi singgah blog dia sekarang!!! ^_~

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…