Skip to main content

Jom Main Permainan Ni...

Cabaran 1 Hari 1 Entry (1/8/15-30/8/15) | Day 8


Jom kita main satu permainan pasti akan tergelak sebentar atau senyum sejenak.

1) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - aku cinta
Februari - aku gigit
March - aku belasah
April - aku peluk dn cium
Mei - aku trhantuk
Jun - aku trkentut depan
July - aku menari depan
Ogos - aku pergi dating dgn
September - aku lambai dekat
Oktober - aku muntah depan
November - aku jerit dekat
Disember - aku trlanggar

2) Pilih tarikh hari jadi anda:

1) - nenek aku
2) - komputer aku
3) - kereta aku
4) - mangkuk jamban
5) - cermin kereta
6) - gangster itu
7) - hand phone aku
8) - gitar itu
9) - driver Bas
10) - tiang elektrik
11) - kawan baik aku
12) - polis trafik
13) - taik kucing
14) - patung barbie
15) - Bas ekspres
16) - Mak mertua aku
17) - Mak tiri aku
18) - girlfriend aku/boyfriend aku
19) - makcik kantin
20) - selipar aku
21) - upin Dan ipin
22) - Siti nurhaliza
23) - spongebob
24) - Tukang sapu
25) - anjing bunting
26) - kawan aku
27) - pokok kelapa
28) - Jiran aku
29) - orang gila
30) - Jiran aku
31) - awek cun / jejaka tampan

3) Pilih warna baju yang anda pakai sekarang:

Putih - sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - sebab aku gila
Pink - sebab aku sayang dia
Merah - sebab mak aku suruh
Biru - sebab aku tak tahan
Hijau - sebab aku baik hati
Ungu - sebab aku cemburu
Kelabu - sebab bomoh suruh
Kuning - sebab aku tension
Oren - sebab aku baru putus cinta
Coklat - sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - sebab aku poyo

Sambungkn menjadi satu ayat...

Jawapan Sofia:
Aku menari depan Jiran aku Sebab aku sayang dia.

Kahkahkah! =D

Jom kongsikan jawapan. Jawapan mesti jujur baru la best. Semua mesti kena sporting okey! ^_~

Comments

  1. "Aku terlanggar kawan baik aku sebab aku cemburu"

    Hahaha nak cemburu apa nya pun tak tau tiba-tiba. Nice entry :D
    By the way, tuan blog ni comel :) hehehe

    http://ruangmiss.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…