17 August 2015

Nak Perbodohkan Siapa Sebenarnya?


Kadang-kadang rasa sakit hati bila kita sedar orang cuba perbodohkan kita. Tapi kadang-kadang tu rasa macam nak gelak pun ada. Bukannya kita taktau orang tu bersandiwara, hanya kita diamkan aje. Bukan sebab nak tengok sejauh mana dia nak 'bermain' dengan hati kita, tidak. Cuma kita rasa dah terlalu lelah memaafkan dan balik-balik diperbodohkan lagi, jadi cara terbaik yang kita boleh buat adalah, biarkan dan ignore it. Dengan erti kata lain, malas nak layan! Cuma yang rasa kelakarnya, dia tak rasa penat ke hidup berpura-pura macam tu? Bukannya dia taktau kita dah tau perangai sebenar dia, tapi tetap juga dia nak bersandiwara dengan kita. Dia nak perbodohkan siapa sebenarnya? Tak lain tak bukan, sudah tentu hanya dirinya sendiri, bukan? Heh!


3 comments:

  1. Bila baca ni, terus terbayang muka seseorang.. ntahla... xtau la bila dia nak sedar.. layankan aje la hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::: Nota Penting! :::

Segala perkongsian saya di dalam blog ini adalah hasil penulisan saya sendiri. Copy-paste atau tiru-meniru adalah DILARANG sama sekali. Jika perkara tersebut berlaku, saya sebagai empunya blog tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.