25 March 2015

Turn To ALLAH


Kadang-kadang kan, nak je buat jahat. Nak doa, mintak ngan ALLAH semoga ALLAH bagi balasan balik kat orang yang khianati kita. Kan doa orang yang teraniaya tu selalu dimakbulkan ALLAH? Tapi boleh nampak tak bertapa tak sedar dirinya kita kat situ? Orang khianati kita, kemain nak mintak biar ALLAH balas balik bagai, kan? Tapi kita yang dah selalu khianati ALLAH ni, pernah ke kita sedar kesalahan kita pada ALLAH? Husnuzon... Bukan nak kata kita harus maafkan semua orang begitu saja, tak. Tapi dengan dugaan-dugaan begitulah sebenarnya ALLAH nak sedarkan kita supaya insaf dan kembali semula pada DIA. ALLAH kan Maha Pengampun, dan Dia Maha Pengasih. Orang mungkin tak menghargai kita, tapi ALLAH Yang Maha Pengasih takkan pernah biarkan kita sendiri walau bertapa buruknya pun orang mencampakkan kita. Subhanallah... baiknya ALLAH. :')

Hey! Kalau sudi, jom add saya di Facebook atau follow saya di Instagram. Klik je gambar di bawah. ^_^


https://instagram.com/koleksivioletsofia

https://www.facebook.com/violetsofiaII

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::: Nota Penting! :::

Segala perkongsian saya di dalam blog ini adalah hasil penulisan saya sendiri. Copy-paste atau tiru-meniru adalah DILARANG sama sekali. Jika perkara tersebut berlaku, saya sebagai empunya blog tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.