02 November 2013

Nak Baca E-novel Scandal Bab 1 Full Tak?



Assalamu'alaikum.... 

Hai!

Hehehe... Lama giler saya menyepi dari blog ni, kan? Dah lama sesangat tak update blog. Mula-mula jengah sini tadi dah terasa macam nak lemas pun ada... Haha. Bersawang giler! Blog ni dah nampak macam sepiii... suram... seram pun ada! Hakz! Blog ni dah jadi macam blog tinggalan je, kan? Kesian... Kesian....

Bila ek last update? Hmn... agak-agak dah sebulan kut tak update... ey? Uihh... lama tuuu... Agak-agak ada lagi tak orang singgah blog ni? And... ada lagi tak orang yang suka nak baca entry di blog ni if saya update balik? Juga... ada lagi tak orang yang sudi nak baca karya-karya penulisan saya? Especially e-novel 'Excuse Me, Senorita!' a.k.a 'Excuse Me!' dan juga 'Scandal' la tentunya... Ada lagi ke yang berminat and teringin nak baca?

Hmn... sebab kenapa lama tak update blog? Biasa la... busy. Oh. Harap sangat la akan cepat-cepat dapat pekerja baru supaya saya akan boleh ada masa untuk menulis manuskrip dan juga update blog dan sebagainya. Pekerja tu... ramai je yang mintak kerja, tapi maa and abah la yang terlalu memilih. Biasa la... mana-mana majikan mesti nak pekerja yang betul-betul nak kerja, kan? Bukannya yang jenis aci main try je kerja ngan kita. Kedai sekarang memang dah makin ramai pelanggan, so... memang nak kena tambah lagi pekerja la. Buat masa ni nak tambah sorang je dulu. Nanti-nanti bila dah siap rumah, maa kata nak besarkan kedai. Mahu tak kena besarkan, sekarang ni kalau waktu tengahari and petang atau malam, mesti selalu tak cukup kerusi meja. Tapi bagus jugak. Sebab tu pun, semua orang tak menang tangan nak melayan. Kalau tambah lagi sorang pekerja, rasanya boleh la kalau nak tambah satu-dua biji meja lagi, buat sementara ni. Dan kalau nak besarkan kedai, nanti confirm-confirm kena tambah dua-tiga orang lagi pekerja. Hmn... Takpelah, tu kemudian cerita. Yang penting, moga ALLAH sentiasa murahkan rezeki kami sekeluarga. Aamiin...

Okey. Tinggalkan pasal busy kehidupan tu semua. Now back to pasal blog. Eh, pasal e-novel, actually. 

 
Well... saya dah siap edit and kemaskan beberapa bab dari e-novel yang tajuk sementaranya 'Scandal' tu. Tu je la dulu yang termampu buat sekarang ni... ceritanya memang banyak lagi tak siap. baru tulis berapa bab je pun. Tapi yang penting, ada bab-bab yang dah siap diedit. Diedit oleh diri sendiri jelah... bukan mana-mana editor pro pun. Hehehe... Tapi. Tapi. Tapi. Apa yang dah siap saya edit tu, memang dah boleh la kalau korang nak baca. Tu pun kalau ada yang berminat la... Ada ke? Kalau ada, sila komen. Nak tengok sikit berapa ramai yang nak baca. If banyak komen yang memberansangkan, sekarang jugak saya publish. Hahak! Vote jangan tak vote. Ngehehe... (nakal sungguh dia ni!) Tapi kalau... takde yang berminat, kita... perap dulu je la cerita tu, kan? Tunggu sampai betul-betul siap ke... maybe? Hahaha... Apa-apa pun, tengok pada respon pembaca blog ni and di facebook la. Saya tak nak buat bende-bende yang menampakkan macam... saya ni syiok sensorang je. Konon ingat orang suka sangat nak baca hasil penulisan kita, padehal syiok sendiri je! Sebab tu la... saya nak tengok dulu... kalau ada yang nak baca, saya publish. Kalau takde, saya diamkan. Tak nak orang kata saya ni syiok sensorang atau perasan bagus ke apa dah. Saya memang suka kongsi dengan orang apa yang saya suka dan yang buat saya happy, tapi... saya tak suka kalau sampai jadi bahan umpatan. Ia buat saya rasa makin down and rendah diri. Unlike sungguh! -.-'


Dan... e-novel 'Excuse Me!' pun saya dah banyak tulis. Tapi... nak publish tu... nantilah. Tak edit lagi pun, salah satu sebabnya jugak. Tapi takpe... saya tahu masih ada yang tunggu, kan? Naa.... Jangan risau, saya tak lupakan korang k?

So... ni macam mana ni? Nak baca e-novel Scandal - Bab 1 tak? Full nak bagi ni...


P/s: If suka saya atau apa-apa hasil penulisan saya, jemput la 'like' page saya di sini. Violet Sofia Official. Terima kasih. Thank you. Komawo! ^_^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::: Nota Penting! :::

Segala perkongsian saya di dalam blog ini adalah hasil penulisan saya sendiri. Copy-paste atau tiru-meniru adalah DILARANG sama sekali. Jika perkara tersebut berlaku, saya sebagai empunya blog tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.