17 November 2013

Sila Rasa Segan Sikit Laa...


Guna barang orang, lepas tu bagi orang lain pulak pinjam barang orang yang kita pun 'tumpang' nama je tu, tak rasa segan malu ke? Dahlah gaya bagitau tu tak macam mintak izin pun. Gaya hebat buat keputusan sendiri je. Who are you la nak buat keputusan atas hak orang ha? Huh! Jangan kopiah je atas kepala 24 jam tapi dalam hati takde timbang rasa. Orang dah baik kat kita, janganlah pulak kita pijak kepala orang. Sila rasa segan dan bertimbang rasa sikit la...

Haish! Manusia. Kalau dikata tak sedar diuntung karang rasa marah, kecik hati, tersinggung, merajuk kemain. Tapi kalau bila orang tak kata, tak pulak retinya dan menyedar diri! Payah... Payah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::: Nota Penting! :::

Segala perkongsian saya di dalam blog ini adalah hasil penulisan saya sendiri. Copy-paste atau tiru-meniru adalah DILARANG sama sekali. Jika perkara tersebut berlaku, saya sebagai empunya blog tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.