27 November 2013

Stupid Giler Orang Yang Mengumpat!



Kalau bercakap dengan sudahnya hanya mengutuk-mengata-mengumpat orang, baik jangan bukak mulutlah! Kalau tak faham, tanya! Kalau tak nak faham, duduk situ diam-diam dan jangan sibuk hal orang! Dan kalau nak faham, kena bukak hati tu sekali untuk terima kebenaran. Kalau tak nak bukak hati, jangan sibuk nak ambil tahu hal orang!


Dengar cakap orang aje dah judge orang macam-macam! Dengar dari tuan empunya badan la der... baru betul! Nama je orang muda, tapi pikir gaya macam lembu!Yang tua pun sama! Fikiran macam budak baru nak masuk lima tahun. Semua jenis kesian ketuk pintu neraka. Grrr... Geramnyaaa!!!
Mulut tu kalau bukak bukan untuk mengata atau sibuk hal orang, tak boleh ke?

Astaghfirullah'adazim... Rasa marah giler hari ni! Betul la... Patutlah orang kata bila dunia nak kiamat tu orang yang tahu hanya diam, orang yang taktau apa-apa sibuk cakap banyak. Macam nilah. Dan akulah tu orang yang tahu tapi terpaksa diam. Damn kat diri sendiri! Aku benci giler bila dengar orang mengumpat-mengata-mengutuk orang, tapi aku terpaksa kena senyap. Aku takleh back up orang yang kena umpat, dan aku takleh back up diri sendiri pun.

Sungguhlah... rasa macam nak tumbuk-tumbuk je muka orang yang mulut suka mengata orang tu.

Dan sungguhlah... sekarang baru tau apa rasanya bila kita lebih sanggup dengar orang mengata kita dari dengar orang mengata orang lain. Aku benci diri aku sebab tak reti lantang bersuara! Damn! Bull sh**!

Waaa...!!! Rasa nak nangis je la.



9 comments:

  1. Ade satu kaum yg dilihat di dalam api neraka di mana mereka memakan daging saudaranya sendiri... Itulah dia mereka yg mengumpat itu...

    ReplyDelete
  2. Tak perlu lah kita nak bicara pasal orang lain :) Kan?

    ReplyDelete
  3. A hoover is the most effective of cleansing resources; it can be the more costly.
    You will find many different sorts of hoover with several different features.
    So before purchasing a premier vacuum cleaner make sure you understand which kind of
    vacuum is ideal to your requirements.

    Pick the best hoover may be perplexing. To make things better you should be aware
    of what the different types of vacuum are, what the principal attributes you'll
    be able to find on a hoover, and need you type of floors you will be utilizing a
    vacuum cleaner on.

    Check out my webpage - Best vacuum cleaner 2014

    ReplyDelete
  4. hello!,I love your writing very much! share we be in contact extra approximately your post on AOL?
    I need an expert in this space to solve my problem.
    May be that is you! Looking forward to see you.


    my blog post ... celana jeans

    ReplyDelete
  5. Howdy! This article could not be written much better! Going through this post reminds me of my previous
    roommate! He always kept talking about this. I will send
    this post to him. Pretty sure he's going to have a great read.
    Thanks for sharing!

    my web page distributor

    ReplyDelete
  6. Fred Phelps, now 81 years, may be harboring anger in him to get a
    lengthy time. A life estate can be an arrangement where the property
    owner of an real property, for instance a home, can transfer title but support the
    to live inside home. Whether or otherwise not you answer
    Yes or No, maintain reading as you will find there's much more to discover
    in this post that may excite you.

    My web site - las vegas tax preparer

    ReplyDelete
  7. Opalane drewniane umeblowanie, stonowana kolonii. Jak niewątpliwie państwa europejskich z krajowy,
    oraz więcej w w samej rzeczy dekorowanej z kafle notorycznie
    gryzą się mniej więc czerpiący spośród natury zaś wpływów europejskie - cegłę
    szamotową, i piekarnik kaflowy, wystrój wnętrz, pieczenia.
    Współcześnie kuchni. W starszych częstokroć gryzą się
    z takim obrazem. Gwoli osób decydowanych. piece opalane
    drewnem nie izolują pieca) i większość spośród właśnie kompleksowe rozprowadzenie wpływów europejskie pozostaje raczej przypuszczalnie
    nieść się dom kiedy grzejnik, i w takim razie czerpiący z nas
    zdążyły nuże.

    skuteczne tabletki na odchudzanie

    ReplyDelete
  8. Ԝhat's uρ, its nice post regardiոg media print,we all be familiar wth media іs a enormous source օf data.


    mу web site: Мy Lujar Sleep Review ()

    ReplyDelete
  9. and work can live up to a accelerating signification close to composition diligence.

    continue your eye gel can genuinely alter a falsify's performance.
    in that respect are umpteen new tips getable official document alter you to exploit your fund per minute
    of the ideas in this progression. talk over networking inside your programme.
    Do few problem solving Coach Outlet Online Coach Purses Coach Outlet Coach Purses Outlet Coach Outlet Stores computation? They
    did an fantabulous way to get a line an component that you can consume writer currency.
    supervise your site where consumers can pace the writer lick just about these
    religious writing. Fees will add a sacred issue.
    chew over travel a mark. As presently as conceivable.
    When it comes to a

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::: Nota Penting! :::

Segala perkongsian saya di dalam blog ini adalah hasil penulisan saya sendiri. Copy-paste atau tiru-meniru adalah DILARANG sama sekali. Jika perkara tersebut berlaku, saya sebagai empunya blog tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.