Skip to main content

Pengumuman Penting!!!



Assalamu'alaikum. Pengumuman penting ni. Nak bagitau, lepas ni kita takkan aktif lagi dengan acc. facebook yang ni;


Cik Violet Sofia

sebab kita dah buat acc. baru yang ni;



Sofia Razali (Violet Sofia)

Buat acc baru ni sebab nak selaraskan semua fb, tweeter and segala bagai guna satu e-mel (cikvioletsofia@gmail.com) yang sama je. Actually, kita nak add semua 'friend', tapi takut ada yang kalau-kalau tak suka nak 'friend' ngan kita. So... memana yang rasa masih nak 'friend' ngan kita, add je la kita ye? Sebab kita memang sentiasa nak 'friend' ngan semua orang yang nak 'friend' ngan kita k...?
Add tau! ^_~

Terima kasih.
Thank you.
Komawo!
Jazzakallahu khairan kasira...
^_^

P/s: Harap ukhuwah yang terjalin sesama kita takkan terputus dan moga berkekalan selamanya. ^_^

Comments

  1. Owhhh... Cik adik ni la yg request nk joint gerila penulisan kreatif tu.. Ok2.. Di alu- alukan...

    ReplyDelete
  2. ish3.. banyak betul emel.. hehe

    singgah sini, follow n klik iklan.. :)

    ReplyDelete
  3. penulis novel/cerpen erk? wahhh, ada acc fb yg br :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Scandal | Prolog

NOTE: This is my new another hikayat(s). So... 'Scandal' is the sementara punya tajuk untuk cerita ni. Sebab buat masa ni tak dapat fikirkan lagi apa tajuk yang sesuai untuk cerita ni. So... buat sementara ni kita call this as 'Scandal' jelah dulu ey? Well... lagipun memang ada kena-mengena dengan perkataan tu pun. Tapi get to know kemudian la... Sekarang jom baca prolog ni dulu. Enjoy your reading! ^_^

Al-Quran Mumayyaz Membantu Mengaji Dengan Lancar

"Kenapa kita baca Quran kalau kita tak faham?"
"Dah kenapa kau tengok drama Korea?"
"Lain. Ada subtitle."
"Quran ada terjemahan, kan?"

Betul. Sekarang ni dah ada macam-macam jenis mushaf yang sangat membantu dan memudahkan kita untuk membaca Al-Quran. Macam-macam pilihan ada. Dan antara yang terbaik di masa kini, salah-satunya adalah Al-Quran mushaf Almumayyaz.
Sebab apa saya katakan mushaf Almumayyaz ni antara yang terbaik?
Oh, tahukah anda? Mushaf Almumayyaz adalah Al-Quran bertafsir yang dilengkapi dengan transliterasi rumi perkata (iaitu perkataan rumi di bawah perkataan Arab bagi memudahkan sebutan). Dan ayat-ayat di dalam Al-Quran Almumayyaz turut dikelaskan dengan 5 warna berbeza pada tiap-tiap tanda tajwid bagi memudahkan dan melancarkan proses pembacaan. Ini sekaligus membuatkan kita mudah untuk mengenal tajwid dan membaca tiap-tiap baris ayat suci Al-Quran dengan lebih tepat.
Dannn... tahukah juga? Selain itu, Al-Quran Almumayyaz ini turu…

Jam Tangan Tawaf Yang Super Awesome!

Assalamu'alaikum. Hai! Berita baik untuk korang yang teringin nak cuba pakai jam tangan tawaf. Ataupun kepada peminat-peminat jam tangan tawaf yang teringin nak tukar pakai model lain pulak, sekarang ni dah ada jam tangan tawaf jenama MEM.

Sebelum tu… Apa itu jam tawaf ye?

Jam tawaf ni adalah jam yang pergerakkan jarumnya mengikut pusingan tawaf. Ataupun ada orang panggil anti-clockwise. Ataupun lebih mudah orang panggil jam pusing ke kanan.Naaa... gitu!

Dan kini MEM ada menyediakan jam tangan tawaf untuk lelaki dan perempuan tahu. Tapi kalau rasa nak sedondon dengan pasangan, yang couple set pun ada. Tapi jangan lupa, kena tahu jugak yang MEM pun ada sediakan jam dinding yang semuanya super-duper comel, cantik, menarik, tertarik lagi kau memang dabom! *Eheh! Terover la pulak… -.-'*

MEM BRAUNE

So macam gambar yang kat atas tu, tu adalah jam tangan tawaf dari MEM yang direka khas untuk kaum lelaki. Tak ke nampak macho lagi segak bergaya lengan mamat model yang peragakan jam d…